Geri git   Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz > Serbest Kürsü > Yemek Tarifleri > Börekler - Bogacalar

Bulgurlu Poğaça


Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Börekler - Bogacalar - kategorisi altındaki Bulgurlu Poğaça isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme Stil
Alt 23.12.2012   #1
BuZ KeSMiŞ YüReGiM
YuReK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 44
Arkadaşlar: 3
Konular:
Mesajlar: 4.911
Rép Puanı: 20010
Rép Grafiği: YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute
Standart Bulgurlu Poğaça

Bulgurlu Poğaça


GEREKLİ MALZEMELER (8 Kişilik)
* 1 su bardağı yoğurt
* Kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
* 1,5 su bardağı yağ (yarısı sıvı yarısı margarin)
* 1 adet yumurta (akı hamura,sarısı üzerine)
* Yeteri kadar tuz
* Aldığı kadar un
Íçi için :
* 300 gr kıyma
* 1 adet soğan
* Yarım su bardağı ince bulgur
* Yarım su bardağı ceviz içi
* Yarım demet maydanoz
* Yeteri kadar tuz,karabiber,kırmızı biber


Bulgurlu Poğaça tarifi
1 – İçin hazırlanışı :
Kıymayı soğanla kavurun.İçine suda beklettiğiniz bulguru,ince kıyılmış maydanozu,tuzu,karabiberi ve kırmızı biberi ekleyin.2-3 kere ateşte beraber karıştırın.Ateşten alın,içine irice kıyılmış ceviz içi ekleyin.
Hamurun hazırlanışı:
Derince bir kaba maya ve yoğurt koyup iyice ezin. Tuz,yumurta akı,yağ koyup iyice karıştırın. Alabildiği kadar unla yumuşakça bir hamur yapın. Üzerini örtüp kabarıncaya kadar mayalandırın. Mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın.
2 – Ayırdığınız her parçayı avuç içinde biraz açın.Hazırladığınız bulgurlu kıymalı içi koyup kapatın.Yuvarladıktan sonra tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün.
3 – Üzerine haşhaş tohumu veya susam serpip önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında pişirin.

Click the image to open in full size.





Click the image to open in full size.
YuReK isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mayalı Poğaça YuReK Börekler - Bogacalar 0 23.12.2012 17:41
Elmalı Poğaça YuReK Tatli Ve Tuzlu Tarifler 0 23.12.2012 17:31
Tatlı Poğaça YuReK Tatli Ve Tuzlu Tarifler 0 23.12.2012 17:29
Katmerli Poğaça YuReK Börekler - Bogacalar 0 23.12.2012 17:27
Kaymaklı poğaça YuReK Börekler - Bogacalar 0 23.12.2012 17:23


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Site Optimizasyon : By eFe
Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları