Geri git   Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz > Serbest Kürsü > Yemek Tarifleri > Börekler - Bogacalar

Dereotlu Peynirli Pide


Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Börekler - Bogacalar - kategorisi altındaki Dereotlu Peynirli Pide isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme Stil
Alt 12.02.2013   #1
Üye
sSuSs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Jan 2013
Üye Numarası: 127
Arkadaşlar: 0
Konular:
Mesajlar: 78
Rép Puanı: 1
Rép Grafiği: sSuSs is an unknown quantity at this point
Standart Dereotlu Peynirli Pide


Click the image to open in full size.


Malzemeler:

- 5 su bardağı un
- 4 çorba kaşığı margarin
- 1 tatlı kaşığı yaş bira mayası
- 1 kahve fincanı süt
- 3 yumurta (2 tanesi hamura, 1 yumurta sarısı üzerine, 1 yumurta akı peynire )
- 1 küçük kalıp beyaz peynir
- yarım demet dereotu
- 2 çay kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Unun ortasına şekerli sütle ezilmiş bira mayası, yağ, iki yumurta ve tuz konarak orta yumuşaklıkta bir hamur yapılır. Ilık bir yerde üzeri örtülü olarak mayalandırılır.Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır. Hafif unlanmış yerde el ile açılıp peynir, dereotu ve yumurta akı karışımı konur. İki ucu peynir görünecek şekilde birleştirilir.Ilık bir yerde bir süre daha mayalandırılıp yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında(160- 170 derecede) kurutmadan pişirilir.Fırından çıkar çıkmaz üzerleri hafif yağlanır ve bir tencereye konup kapak kapatılır.
alıntı.









Malzemeler:

- 5 su bardağı un
- 4 çorba kaşığı margarin
- 1 tatlı kaşığı yaş bira mayası
- 1 kahve fincanı süt
- 3 yumurta (2 tanesi hamura, 1 yumurta sarısı üzerine, 1 yumurta akı peynire )
- 1 küçük kalıp beyaz peynir
- yarım demet dereotu
- 2 çay kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Unun ortasına şekerli sütle ezilmiş bira mayası, yağ, iki yumurta ve tuz konarak orta yumuşaklıkta bir hamur yapılır. Ilık bir yerde üzeri örtülü olarak mayalandırılır.Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır. Hafif unlanmış yerde el ile açılıp peynir, dereotu ve yumurta akı karışımı konur. İki ucu peynir görünecek şekilde birleştirilir.Ilık bir yerde bir süre daha mayalandırılıp yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında(160- 170 derecede) kurutmadan pişirilir.Fırından çıkar çıkmaz üzerleri hafif yağlanır ve bir tencereye konup kapak kapatılır.
alıntı.





Click the image to open in full size.
sSuSs isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Baklava Yufkasında Pide eSiLa Et - Sebze Yemekleri 1 12.01.2013 22:07
IspanakLı PeynirLi RuLo Börek YuReK Börekler - Bogacalar 0 03.01.2013 15:56


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Site Optimizasyon : By eFe
Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları