|
Kaytaz Böreği tarifiDini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Börekler - Bogacalar - kategorisi altındaki Kaytaz Böreği tarifi isimli konuyu görüntülemektesiniz. |
![]() ![]() |
|
LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme | Stil |
![]() |
#1 |
![]() ![]() MALZEMELER: 30 gr kuru maya 1,5 su bardağı ılık süt 1,5 çay kaşığı toz şeker 2 çorba kaşığı yoğurt yarım çay bardağı sıvıyağ aldığı kadar un,tuz üzeri için; 1 su bardağı sıvıyağ 250 gr kıyma 2 adet soğan 1 yemek kaşığı biber salçası tuz karabiber YAPILIŞI:maya ve toz şekeri ılık sütle karıştır,yoğurt sıvıyağve tuzu ekleyip karıştırın,unu ilave edin kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edinhamurun mayalanmasını beklemeden bezelere ayırın her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın üzerini sıvıyağ ıle yağlayın bohça gibi kapatarak bir kare elde edin bütün bezeler bitene kadar aynı işlemi yapın yağlanmış fırın tepsisine dizin üzeri için soğanı kıymayı biber salçasını kavurun tuz ve karabiberi ilave edin hamurların üzerine yayın hamurların mayalanması için 1 saat bekletin 250 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin afiyet olsun. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Tag Ekle |
kaytaz böreği tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | Konuyu değerlendir |
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Karnıyarık böreği tarifi | eFe | Börekler - Bogacalar | 0 | 27.01.2013 23:06 |
Ceviz Ezmesi Tarifi | eFe | Tatli Ve Tuzlu Tarifler | 0 | 27.01.2013 23:02 |
Piliç Dolma Tarifi | YuReK | Dolmalar | 0 | 01.01.2013 17:46 |
Elma Reçeli Tarifi | YuReK | Tursular - Receller | 0 | 01.01.2013 17:29 |
Lor Tatlısı Tarifi | YuReK | Tatli Ve Tuzlu Tarifler | 0 | 01.01.2013 17:18 |
Sitemizde Yenimisiniz ? | Yardım Konuları |