Geri git   Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz > Serbest Kürsü > Yemek Tarifleri > Börekler - Bogacalar

Kıymalı Kolay Börek


Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Börekler - Bogacalar - kategorisi altındaki Kıymalı Kolay Börek isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme Stil
Alt 13.12.2012   #1
||HüZüN DiYaRı||
eSiLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 2
Arkadaşlar: 2
Konular:
Mesajlar: 4.359
Rép Puanı: 2147483647
Rép Grafiği: eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute
Post Kıymalı Kolay Börek

Click the image to open in full size.


Malzemeler :



6 adet hazır yufka
250 gram kıyma
1 adet soğan
maydanoz (bir tutam)
2 yumurta
Biraz sıvı yağ
tuz
Yarım kilo süt



Hafif yağlanmış tepsiye 6 yufkanın ilk ikisini dizelim. Sonra yumurta, süt, sıvı yağ ve tuz karışımından azar azar yufkaların üzerine sürelim. ınce doğradığımız soğanlarla kıymaları kavurduktan sonra yufkaların üzerine sütlü karılım ve kıymalı soğanlı karışımdan kat kat serelim. Bütün yufkalar bitince kalan sütlü ve yunurları karışımı yufkaların üzerine dökerek her tarafına gezdirelim. 200 derec fırına vererek pişirelim. ısterseniz üzerine çrek otu serpiştirebilirsiniz.



Not : Kıymaları ve soğanları çok yağda değil hafif yağda hatta pişirdiğimiz tencerenin üzerine kapak kapatarak yumuşamalarını sağlayarak pişirelim. Açık olduğu zaman fazla yağ olmadığından dolayı soğanlar pek pişmiyor, kapak kapama işlemi soğanların buharlaşma yöntemiyle daha çabuk yanmadan pişmesine sebep oluyor. Bu yapmamın nedeni kıymanın yağlı oluşu.

eSiLa isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kolay Kur'an Ögrenme SıLa Kur'an hakkında YazıLarınız 2 13.12.2012 13:53
Unutmak Kolay mı TuRKuaZ SiirLer 0 10.12.2012 05:06
Kim Demiş Para Kazanmak Kolay Diye? İkraNuR_ Komik Resimler 2 09.12.2012 11:30


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Site Optimizasyon : By eFe
Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları