Geri git   Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz > Serbest Kürsü > Yemek Tarifleri > Börekler - Bogacalar

Mercimekli Bükme


Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Börekler - Bogacalar - kategorisi altındaki Mercimekli Bükme isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme Stil
Alt 02.05.2013   #1
||HüZüN DiYaRı||
eSiLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 2
Arkadaşlar: 2
Konular:
Mesajlar: 4.359
Rép Puanı: 2147483647
Rép Grafiği: eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute
Lightbulb Mercimekli Bükme

Click the image to open in full size.


MERCİMEKLİ BÜKME

Malzemeler:

3 su bardağı yeşil mercimek

3 su bardağı ezilmiş haşhaş

3 su bardağı un

1 adet soğan

1 tatlı kaşığı sirke

2 yemek kaşığı iç yağ

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:

2 adet yeşil mercimek üzerini çıkacak kadar suyla birlikte haşlanır. Hamuru için; 3 su bardağı unun üzerine 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı sirke eklenir ve azar azar su eklenerek yumuşak bir kıvam alana kadar yoğrulup dinlenmeye bırakılır. 1 adet soğan küçük küçük doğranıp biraz sıvı yağ ile kavrulur. 2 yemek kaşığı iç yağ eritilir. Eriyen iç yağ, 1 çay bardağı sıvı yağ ile karıştırılır. Dinlenen hamur iki bezeye ayrılır. İlk beze un serpilerek büyükçe bir tepsi genişliğinde açılır. Açılan hamur yağ karışımıyla yağlanır. Yağlanan yufkanın üzerine ezilmiş haşhaş sürülür ve zarf şeklinde kapatılır. Hamurun ikinci bezesi de aynı şekilde açılır, yağlanıp üzerine ezilmiş haşhaş sürülür. Ortasına zarf şeklinde kapatılan ilk hamur yerleştirilir. Kenarları katlanıp kapatılır. İç içe kapatılan hamur dolapta soğutulur.

Haşlanan mercimek süzülür ve pembeleşene kadar kavrulan soğanla karıştırılıp, 1 tutam tuz ve 1 çay kaşığı karabiber serpilir. Dolapta soğuyan hamur 3 parmak genişiliğinde karelere kesilir. Kesilen her parça (un veya yağ dökülmeden) açılır. Ortasına mercimekli iç yerleştirilir ve kenarları üst üste gelecek şekilde kapatılır. Hazırlanan içi nercimekli dikdörtgen şekilde kapatılmış hamurlar yağlı tepsiye dizilir. Hamurların üzerine sıvı yağ ve iç yağ karışımından sürülür ve 200 derecede ısıtılmış fırında pişilir.

Mercimekli Bükme servise hazırdır

eSiLa isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mercimekli Muska Lahana Sarması eFe Dolmalar 0 14.03.2013 08:50
Mercimekli Muska Lahana Sarması YuReK Dolmalar 0 23.12.2012 18:39
Mercimekli Muska Böreği SıLa Börekler - Bogacalar 0 06.12.2012 10:44


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Site Optimizasyon : By eFe
Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları