Geri git   Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz > Serbest Kürsü > Yemek Tarifleri > Börekler - Bogacalar

Like Tree1Likes
  • 1 Post By YuReK

Muska Çöreği Tarifi


Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Börekler - Bogacalar - kategorisi altındaki Muska Çöreği Tarifi isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme Stil
Alt 01.01.2013   #1
BuZ KeSMiŞ YüReGiM
YuReK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 44
Arkadaşlar: 3
Konular:
Mesajlar: 4.906
Rép Puanı: 20010
Rép Grafiği: YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute
Standart Muska Çöreği Tarifi

Muska Çöreği Tarifi


Click the image to open in full size.

Muska Çöreği Tarifi

Malzemeleri:
1 adet yumurta akı ile sarısını ayırın

1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı ılık süt
4 su bardağı un
1 kibrit kutusu kadar yaş maya, 50 gram kadar
1 su bardağı yoğurt
Yeteri kadar tuz


İçi için Malzemeleri:
200 gram beyaz peynir veya lor peyniri

1 demet maydanoz


Yapılışı
:

Mayayı bir kap içerisinde koyalım ve üzerine şekeri ve ılık sütü ilave edelim ve mayanın kabarmasını bekleyelim. Daha sonra bir kap içerisine veya bir tepsi olabilir. Unu eleyelim ve ortasına bir çukur açalım. Bu çukurun içerisine mayaladığımız sütü, yumurtanın aklarını, yoğurdu ve bir miktar tuzu ekleyelim. Daha sonra yavaş yavaş açtığımız çukuru kapatarak hamuru yoğuralım. Yoğurduğumuz hamuru ise üzerini nemli bir bez örterek bekleyelim. Hamur mayalandıktan sonra ise cevizden biraz daha büyük parçalar kopararak yuvarlayalım. Unlanmış bir zeminde ise hamurları açalım ve açtığımız hamura ayçiçeği yağı sürelim. Hamurları bohça gibi katlayalım ve içini yayalım. Daha sonra hamurları kapatalım ve diğer parçalarada bu işlemi yapalım. Yağlı fırın tepsisine dizelim ve biraz daha mayalanması için bekleyelim. Daha sonra üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim ve fırında pembeleşene kadar pişirelim. Afiyet olsun.

eSiLa likes this.




Click the image to open in full size.
YuReK isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Oklava Baklavası tarifi SıLa Tatli Ve Tuzlu Tarifler 7 12.03.2013 14:25
Elma Reçeli Tarifi YuReK Tursular - Receller 0 01.01.2013 17:29
Lor Tatlısı Tarifi YuReK Tatli Ve Tuzlu Tarifler 0 01.01.2013 17:18
Çağla Turşusu Tarifi YuReK Tursular - Receller 0 01.01.2013 17:12
Mercimekli Muska Lahana Sarması YuReK Dolmalar 0 23.12.2012 18:39


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Site Optimizasyon : By eFe
Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları