Geri git   Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz > Serbest Kürsü > Yemek Tarifleri > Börekler - Bogacalar

Patlican Böreği


Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Börekler - Bogacalar - kategorisi altındaki Patlican Böreği isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme Stil
Alt 06.03.2013   #1
||HüZüN DiYaRı||
eSiLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 2
Arkadaşlar: 2
Konular:
Mesajlar: 4.359
Rép Puanı: 2147483647
Rép Grafiği: eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute
Post Patlican Böreği

Click the image to open in full size.

Patlican Böreği

20 adet börek için

5 adet yufka
½ su bardağı sıvıyağ
½ su bardağı süt
1 yumurta

İç Harcı için

3 adet patlıcan
2 adet çarliston biber
2 adet domates
1 adet soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz

Üzerine sürmek için

2 yumurta sarısı
Susam
Çörek otu

1. Harç için patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayarak diğer malzemeleri hazırlayana kadar tuzlu suda bekletiyoruz.
2. Yemeklik doğradığımız soğanları sıvıyağda iyice kavuruyoruz.

3. Sırasıyla ince doğranmış biberleri, küp doğranmış domates ve patlıcanları ekleyip iyice kavuruyoruz.
4.Bu aşamada ½ su bardağı sıcak su dökerek tuzunu ekleyip 10 dakika suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
5. Yufkalardan her birini açıp tüm yüzeye çırpılmış yağ, süt ve yumurta karışımını sürüyoruz.

6. Önce karşılıklı iki kenarını katlayıp kuru kalan kısımlara tekrar karışımdan sürüyoruz.
7. Sonra diğer kenarları katlayıp yaklaşık 30-35 cm ölçüsünde bir kare elde ediyoruz.

8. Büyük kareyi dört eşit parçaya bölüp 4 tane daha küçük kare elde ederek orta kısımlarına patlıcanlı harçtan koyup bohça şeklinde kapatıyoruz. Tutması için ben bir miktar su sürün.

9. Bohçalarımızı fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürerek susam ve çörek otu serpiyoruz.
10. Önceden ısıtılmış 170˚C fırında iyice kızarana kadar (yaklaşık 30-40 dk.) pişiriyoruz.

eSiLa isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kuş Yuvası Böreği eSiLa Börekler - Bogacalar 0 14.01.2013 22:28
Göç Böreği YuReK Börekler - Bogacalar 0 03.01.2013 15:53
Laz Böregi SıLa Börekler - Bogacalar 1 01.01.2013 21:35
Tepside Talaş Böreği SıLa Börekler - Bogacalar 0 27.12.2012 14:11
Patlican Kebap eSiLa Et - Sebze Yemekleri 0 04.12.2012 11:24


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Site Optimizasyon : By eFe
Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları