Geri git   Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz > Serbest Kürsü > Yemek Tarifleri > Börekler - Bogacalar

Rulo Çörek Tarifi


Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Börekler - Bogacalar - kategorisi altındaki Rulo Çörek Tarifi isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme Stil
Alt 01.01.2013   #1
BuZ KeSMiŞ YüReGiM
YuReK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 44
Arkadaşlar: 3
Konular:
Mesajlar: 4.906
Rép Puanı: 20010
Rép Grafiği: YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute
Standart Rulo Çörek Tarifi

Rulo Çörek Tarifi


Click the image to open in full size.

Rulo Çörek Tarifi
Malzemeleri:- 2 Adet yumurta (tekinin sarısını ayıralım)
- 1 paket margarin
- 3/4 su bardağı yoğurt
- 4- su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Yeteri kadar tuz
İçi için malzemeleri:2 adet orta boy kurusoğan
- 5 adet orta boy patates
- 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Yettiği kadar tuz
- Bir Miktar karabiber ve kuru nane
Yapılışı:İlk önce unu güzelce eliyoruz ve elemiş olduğumuz unun ortasına kuyu açıyoruz. Bu kuyu içerisine erittiğimiz margarini ve yumurtaları döküyoruz hemen akibiyetin de yoğurdumuzu, kabartma tozunu ve baharatları ekliyoruz. Sonra hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz. Yoğurduğumuz hamur kıvama gelince üzerina nemli bir bez örterek 20-25 dakika kadar bekletiyoruz. Hamurumuz beklerken biz diğer yandan içini hazırlayalım. İlk önce bir tava içerisinde soğanı pembeleşene kadar kavuruyoruz. İçerisine haşladığımız patatesi rendeleyerek domates salçasını ve tuzunu ekleyerek hemen peşinden baharatları da ekleyelim. Bir tavada hafifçe ateş üzerinde çevirelim daha sonra iç harcımızı soğumaya bırakalım. Daha sonra hamurlarımızı 2 santim 2 santim keselim ve rulo şeklinde açalım. İçerisine harcımızı koyarak rulo şeklinde saralım ve margarin ile yağladığımız fırın tepsisine dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim dilersek çörek otu serpelim ve çöreğin üstü ve altı pembeleşinceye kadar pişirelimç Afiyet olsun.






Click the image to open in full size.
YuReK isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çikolatalı Rulo Pasta YuReK Kek Ve Pastalar 0 01.01.2013 17:57
Baharatlı Sebzeli Kuskus Tarifi YuReK Pilavlar - Makarnalar 0 01.01.2013 17:33
Elma Reçeli Tarifi YuReK Tursular - Receller 0 01.01.2013 17:29
Lor Tatlısı Tarifi YuReK Tatli Ve Tuzlu Tarifler 0 01.01.2013 17:18
Çağla Turşusu Tarifi YuReK Tursular - Receller 0 01.01.2013 17:12


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Site Optimizasyon : By eFe
Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları