Geri git   Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz > Serbest Kürsü > Yemek Tarifleri > Börekler - Bogacalar

Tepside Talaş Böreği


Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Börekler - Bogacalar - kategorisi altındaki Tepside Talaş Böreği isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme: Değerlendirme: Toplam 1 oy almıştır,  ortalama Değerlendirmesi 5,00 puandır. Stil
Alt 27.12.2012   #1
~ஐHiCLiK MaKaMiஐ~
SıLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 1
Arkadaşlar: 7
Konular:
Mesajlar: 4.744
Rép Puanı: 2147483647
Rép Grafiği: SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute
SıLa - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Tepside Talaş Böreği

Click the image to open in full size.
Tepside talaş böreği malzemeleri: 1 su bardağı süt,
1/3 su bardağı ayçiçek yağı,

2 yemek kaşığı sirke,
Aldığı kadar un,

Tuz,

250 gr tereyağı
İç harcı için:
400 gr kuşbaşı kuzu veya dana eti,
Yarım su bardağı bezelye,

1 patates,
1 havuç,
250 gr dil peyniri,
Tuz, Karabiber
Üzeri için: 1 yumurta sarısı, Susam, Çörek otu


Tepside talaş böreği hazırlanışı: Etleri suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Etler hafif pişince küp doğradığınız patates, havuç ve bezelyeyi ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Etler küçük olduğu için çabuk pişer. Etler piştikten sonra baharatları ilave edip karıştırın. Soğumaya bırakın. Derin bir kapta süt, ayçiçek yağı, sirke ve tuzu karıştırın. Üzerine azar azar un ilavesi yaparak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurun üzerini nemli bir bez ile örterek oda ısısında 45 dakika dinlendirin. Hamurdan 18 beze çıkarın. Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın. 9 hamuru aralarına tereyağı sürerek üst üste yerleştirin. Sadece en üstteki hamura sürmeyin. Kalan 9 bezeye de aynı işlemi uygulayın. Tepsiyi yağlayın. 9’lu hamuru tezgaha alın. Üzerine un serperek tepsi büyüklüğünde açın. Tepsiye yerleştirin. Ortasına hazırladığınız harcı yayın. Dil peynirini üzerine paylaştırın. Kalan 9’lu hamuru tepsi büyüklüğünde açıp böreğin üzerini kapatın. Yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilınınca servis yapın.

Afiyet olsun.Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.





Click the image to open in full size.



// EsâS Gurbet, DuaLarda oLmamak oLsa GereK . . .//

Konu SıLa tarafından (20.02.2013 Saat 14:27 ) değiştirilmiştir.
SıLa isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Tag Ekle
böregi , börekler , börektarifleri , talas , tepside


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bohça Böreği - Börekler SıLa Börekler - Bogacalar 2 19.12.2012 06:48
Tavuklu zarf böreği SıLa Börekler - Bogacalar 2 09.12.2012 21:24
Tepside Püreli Köfte eSiLa Et - Sebze Yemekleri 0 06.12.2012 14:35
çin böreği SıLa Börekler - Bogacalar 0 06.12.2012 10:45
Mercimekli Muska Böreği SıLa Börekler - Bogacalar 0 06.12.2012 10:44


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Site Optimizasyon : By eFe
Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları