Geri git   Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz > Serbest Kürsü > Yemek Tarifleri > Corba Cesitleri

Ekşili Köfte


Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Corba Cesitleri - kategorisi altındaki Ekşili Köfte isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme Stil
Alt 23.12.2012   #1
BuZ KeSMiŞ YüReGiM
YuReK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 44
Arkadaşlar: 3
Konular:
Mesajlar: 4.906
Rép Puanı: 20010
Rép Grafiği: YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute
Standart Ekşili Köfte

Ekşili Köfte

Malzemeler:
400 gr kıyma
1 tane, soğan
1 tane , havuc
1 tane, patates
bir miktar, maydanoz
1 çay bardağı, pirinç
1 tane yumurta
tuz,karabiber

terbiyesi için:
1 cay fincanı, yoğurt
1 tane limon
2 yemek kaşığı, un
su
üzeri için:
1 yemek kaşığı, tereyağ
nane
pulbiber


Ekşili Köfte Tarifi:
Öncelikle köfteyi hazırlayalım, bunun için karıştırma kabına kıymayı alalım. Sonra sırası ile rende soğanı, pirinçi, yumurta, tuz ve karabiberi alalım ve yoğuralım.
Kıvama gelen, köfte harcından, ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlak köfteler hazırlayalım. Köftelerin kara suyunu almak için sıcak suya atıp hemen cıkaralım.
Tencereye, su alalım, kaynayınca köfteleri ilave edelim, üzerine küp doğranmış patates ve havucu ilave edelim, kaynamaya bırakalım.
Biz bu arada köftenin terbiyesini hazırlayalım, bunun için çukur bir kaseye unu, yoğurdu ve limon suyunu alalım iyice cırpalım.
Pişen köftelere, terbiyeyi katalım, önce hazırladığımız tebiyeye soğuk su katıp karıştıralım, sonra köftenin suyundan katalım karıştırıp, tencereye ilave edelim. Terbiyeyi ilave ettikten sonra birkaç dakika pişmeye bırakıp, ocaktan alalım. Diğer tarafta küçük bir tavaya tereyağını alıp eritelim, nane ve pulbiberi ilave edelim hafif yakalım, ocaktan alalım.
Hazırladığımız tereyağlı sosu tencereye dökelim karıştıralım. Ekşili Köfte servise hazırdır. Afiyet olsun.

Click the image to open in full size.





Click the image to open in full size.
YuReK isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Alt 01.01.2013   #2
BuZ KeSMiŞ YüReGiM
YuReK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 44
Arkadaşlar: 3
Konular:
Mesajlar: 4.906
Rép Puanı: 20010
Rép Grafiği: YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute
Standart Terbiyeli Ekşili Köfte

Terbiyeli Ekşili Köfte


Click the image to open in full size.

Terbiyeli Ekşili Köfte
Malzemeler:

- 1 kg. koyun kıyması

- 200 gr. soğan (ince kıyılmış). (2 orta boy)
-100 gr. pirinç (ayıklanıp, yıkanmış) (6.5 çorba kş.)
-1.5 bağ maydanoz
(1 bağı ince kıyılmış)
-tuz
- taze çekilmiş karabiber
- 300gr. domates (ince dilimlenmiş), (3 orta boy)
- 500 mi. et suyu (2 su bardağı)
- 100 mi. eritilmiş tereyağı (ı/2 su bardağı)
-1/2 adet limon (suyu).

Yapılışı:

1. Kıymanın içine soğanı, pirinci, ince kıyılmış maydanozu, tuzu ve biberi katıp, yoğurarak köfte harcı hazırlayın. Hazırladığınız bu harçtan ktısbaşından biraz daha iri parçalar koparıp iki avucunuzun arasında yuvarlayarak parmak biçiminde köfteler elde edin.

2. Kalan doğranmamış, maydanozların yarısını sığ bir tencerenin dibine döseyin. Köfteleri maydanozlara! üzerine tek sıra ya da en çok iki sıra olarak dizin. Domates dilimlerini ve kalan dal maydanozları köftelerin arasına, eğer tek kat ise üzerine yerleştirin.
3. Et suyunu bir taşım kaynatıp köftelerin üzerine sıcak et suyunu dökün. Köfteleri kısık ateşe olunup, eritilmiş tereyağını ve limon suyunu gezdirin. Kapağını kapatıp, yaklaşık f saat pişirin. Pişme süresi içinde suyu çok azalırsa biraz et suyu ile pişme süresini tamamlatın.
4. Tencereyi ateşten alıp, biraz ılınmaya bırakın. İlk kaynadığını atan köfteleri sahanlara aktarıp, sıcak olarak servis yapın.





Click the image to open in full size.
YuReK isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kaşarlı mücver köfte YuReK Et - Sebze Yemekleri 0 23.12.2012 17:02
Kuş yuvası köfte nasıl yapılır? eSiLa Et - Sebze Yemekleri 0 13.12.2012 14:30
Tepside Püreli Köfte eSiLa Et - Sebze Yemekleri 0 06.12.2012 14:35
Terbiyeli Sulu Köfte eSiLa Et - Sebze Yemekleri 0 03.12.2012 22:35


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Site Optimizasyon : By eFe
Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları