|
Cennet Pasta tarifiDini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Kek Ve Pastalar - kategorisi altındaki Cennet Pasta tarifi isimli konuyu görüntülemektesiniz. |
![]() ![]() |
|
LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme | Stil |
![]() |
#1 |
![]() ![]() HAMUR: - 200gr. tereyağ/margarin, - 50gr. şeker, - bir paket vanilya, - 3 yumurta (2 tanesinin akı ve sarısı ayrılacak), - 200-250gr. un, - 1 tatlı kaşığı kabartma tozu BEZE: - 2 yumurta akı, - 50gr. şeker, - bir fiske tuz, - 2 avuç file badem KREMA: - 200-250gr. çiğ krema, - bir vanilya, - 30-40gr. şeker, - bir paket krema sertleştirici - VEYA: çiğ krema ve krema sertleştirici yerine, bir poşet krem şanti. - mevsim meyvesi (ben 300gr. dondurulmuş bögürtlen ve konserve mandalina kullandım. Kremayla uyumlu her meyve olabilir. ) Hazırlanışı: 1- Yağı, 50 gr. şekeri ve bir vanilyayı mikserle iyice çırpın. Önce bir yumurtayı ekleyip karıştırın. Sonra teker teker iki yumurta sarısını ekleyip, her seferinde yarım dakika çırpın. Unu ve kabartma tozunu da ekleyip iyice karıştırın. Fırını 175° C’ye ısıtın. Kalıbın dibine pişirme kağıdı serin. Hamurun yarısın kalıba yayın. Üzerini düzeltin. Yumurta aklarını bir fiske tuzla çırpın. Yavaş yavaş 60gr. şeker ekleyerek toplam 3 dakika çırpın. Bezenin yarısını hamurun üzerine düzgünce sürün. Kalınlığı en çok 1 cm. oluyor. Daha az olursa da problem değil. Üzerine bir avuc file badem serpiştirin. 15-20 dakika, üzeri pembeleşene kadar, alttan ikinci gözde pişirin. Fırından çıkardıktan sonra bir-iki dakika bekletin. Kenarlarını ince bir bıçakla dikkatlice ayırip kalıbı açın. Pişirme kağıdıyla birlikte telin üzerinde soğutun. 2- Hamurun, bezenin ve bademin artan yarısıyla, yine aynı şekilde, 2. katı pişirin ve soğutun. 3- Krema: Vanilya, şeker ve sertleştiriciyi karıştırın. Kremayı çırparken yavaş yavaş içine ekleyin. Sertleşene kadar çırpın. 4- İlk katın üzerine kremayı yayın. Üzerine dilediginiz meyveleri dizin. Veya kremanın yarısını ilk tabanın üzerine yayın. Diğer yarısını meyveyle karıştırarak kullanın. İkinci katı pastanın üzerine koymadan önce 12 eşit dilime bölün. Teker teker pastanın üzerine kapatın. Servise kadar serin bir yerde bekletin. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Tag Ekle |
cennet pasta tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | Konuyu değerlendir |
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Cennet ve Cehennem Ebedidir – Ayet ve Hadisler | SıLa | Cennet-Cehennem | 0 | 05.03.2013 16:06 |
Evde kolaylıkla hazırlanabilecek lezzetli bir pasta tarifi | eFe | Kek Ve Pastalar | 2 | 23.02.2013 20:02 |
Çikolatalı yaş Pasta Tarifi | eFe | Kek Ve Pastalar | 1 | 27.01.2013 18:18 |
Hadislerle CENNET'in SIFATI | eSiLa | Cennet-Cehennem | 1 | 26.01.2013 21:51 |
Cennet nimetleri hayal edilemez | TuRKuaZ | Cennet-Cehennem | 0 | 16.12.2012 12:55 |
Sitemizde Yenimisiniz ? | Yardım Konuları |