Geri git   Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz > Serbest Kürsü > Yemek Tarifleri > Kek Ve Pastalar

Çilekli Pasta


Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Kek Ve Pastalar - kategorisi altındaki Çilekli Pasta isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme Stil
Alt 20.12.2012   #1
Üye
HiCReT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 58
Arkadaşlar: 0
Konular:
Mesajlar: 732
Rép Puanı: 1
Rép Grafiği: HiCReT is an unknown quantity at this point
Thumbs up Çilekli Pasta

Click the image to open in full size.
Pandispanya için:
  • 5 Yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 Su bardağı toz şeker (200 gr.)
  • 1 Su bardağından az eksik un (165 gr.)
  • 1 Türk kahve fincanı ılık su (80 ml.)
  • 5 Tatlı kaşığı kakao (50 gr.)
  • 1 Paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
İç Kreması için
  • 2 paket orman meyveli kremşanti + 2 su bardağı su
  • Yarım kilo çilek
Çikolata bandı için:
  • Yarım paket 40 gram beyaz çikolata
  • 2 paket sütlü çikolata
  • Yağlı kağıt (pişirme kağıdı / fırın kağıdı)
Süslemek için:
  • Çilek, çikolata, fındık, fıstık..
Click the image to open in full size.
Yumurta ve şekeri yüksek derecede 5 dakika boyunca çırpın
Unu, kakaoyu ve kabartma tozunu iki kez eleyin ki kabarsın
Yumurtalı karışıma suyu ve kaşık kaşık unlu karışımı ekleyip tahta kaşık ile karıştırın
Yağlanmıs kelepçeli pasta kalıbına karışımı dökün ve tezgaha iki kez vurun ki kabarcıkları gitsin
Önceden ısıtılmıs fırında yaklaşık 30 dakika pişrin ve ilk 20 dakika fırının kapağını hiç açmayın kı sönmesin
Kremşantileri üzerindeki tarife göre hazırlayıp içine küp küp doğradığınız çilekleri koyun
Pandispanyayı 2ye ya da 3e bölerek çilekli karışımı eşit miktarda paylaştırın en üste de kalan şantiyi sürerek pastayı kaplayın
Çikolata bandı için pastanın enine ve boyuna göre yağlı kağıt kesin, benmari usulü erittiğiniz beyaz çikolatadan benekler yapın, buzdolabında yarım saat dinlendirin. Donduktan sonra benmari usulü erittiğiniz siyah çikolatyı da üzerine dökün ve spatula yardımı ile kağıdın her tarafına yayın. Kağıdı pastanın etrafına sarın. (Bu aşamada bir yardımcı gerekiyor) Buzdolabında bir saat dinlendirdikten sonra kağıdı çıkartıp üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben çilekleri kalan çikolataya batırarak dondurup, üzerine glazürden şekiller yaptım.
Afiyet olsun

HiCReT isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pandispanya - Pasta Tarifleri SıLa Kek Ve Pastalar 0 17.12.2012 22:01


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Site Optimizasyon : By eFe
Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları