Geri git   Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz > Serbest Kürsü > Yemek Tarifleri > Kek Ve Pastalar

Haşhaşlı cevizli lokma


Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Kek Ve Pastalar - kategorisi altındaki Haşhaşlı cevizli lokma isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme Stil
Alt 13.03.2013   #1
||HüZüN DiYaRı||
eSiLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 2
Arkadaşlar: 2
Konular:
Mesajlar: 4.359
Rép Puanı: 2147483647
Rép Grafiği: eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute
Post Haşhaşlı cevizli lokma

Click the image to open in full size.

Malzemeler:
  • 2-3 çorba kaşığı haşhaş ezmesi
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 5 adet ekmek hamuru
Yapılışı:
  1. Fırını 130 derecede 10-15 dakika kadar ısıtın.
  2. Haşhaşı 1 su bardağı sıvı yağ ile inceltinBu arada hamuru dörde bölün. Bir parçasını alın.
  3. Düz bir zemin üzerine çok az yağ damlatın ve hamuru üzerine koyun ve yavaş yavaş elinizle yarım santim kalınlığında dikdortgen olacak şekilde inceltmeye çalışın.
  4. Üzerine haşhaşlı karışımdan istediğiniz kadar sürün ve ceviz içi serpin.
  5. Uzun kenarından rulo şeklinde sarın.
  6. İki parmak genişliğinde kesin ve dik olarak tepsinin kenarından başlayarak dizin.
  7. Diğer kalan hamur parçalarınada aynı işlemi uygulayın.
  8. Hepsini tepsiye dizdikten sonra kalan haşhaşlı karışımı elinizin yardımıyla üzerlerine sürün. (Eğer kalmadıysa 1 çay bardağı kadar ilave haşhaşlı karışım hazırlayabilirsiniz. Bu karışımdan koyulan miktar damak zevkine bağlı olduğu için az veya çok gelme ihtimali var).
  9. Isıtılmış fırının içinde yaklaşık 10-15 dakika kadar tepsiyi bekletin.Böylece hamurumuz güzelce mayalanacak ve kabaracak.
  10. Daha sonrada fırınımızın ayarını 180 derceye getirerek üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Click the image to open in full size.



eSiLa isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cevizli Pamuk Prenses tarifi eFe Tatli Ve Tuzlu Tarifler 0 08.03.2013 23:30
Muzlu Cevizli Balli Kek SıLa Kek Ve Pastalar 0 08.03.2013 14:38
Hindistan cevizli kakolu muhallebi sarması eSiLa Tatli Ve Tuzlu Tarifler 0 06.03.2013 22:09
Haşhaşlı Börek eSiLa Börekler - Bogacalar 0 19.02.2013 16:01
Bir lokma bir hırka deme ustadım TuRKuaZ iSlami SiirLer 0 15.12.2012 01:25


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Site Optimizasyon : By eFe
Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları