Geri git   Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz > Serbest Kürsü > Yemek Tarifleri > Kek Ve Pastalar

Kabaklı pilav


Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Kek Ve Pastalar - kategorisi altındaki Kabaklı pilav isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme Stil
Alt 20.12.2012   #1
Üye
HiCReT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 58
Arkadaşlar: 0
Konular:
Mesajlar: 732
Rép Puanı: 1
Rép Grafiği: HiCReT is an unknown quantity at this point
Thumbs up Kabaklı pilav

Evinizde bulunan malzemeleri kullanarak sade pilavı, yeşili bol bir şölene dönüştüren bu tarifi mutlaka deneyin. Özellikle ızgara et yemeklerinin yanına çok yakışan bir tarif.

Malzemeler:
2 yemek kaşığı (70 gr) Teremyağ
2 su bardağı (450gr) pirinç
2 adet rendelenmiş kabak
2 adet taze soğan
1 tablet tavuk bulyon
2,5 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Teremyağ ile taze soğanları ve rendelenmiş kabakları 5-6 dakika kadar tencerede kavurun. 15 dakika kadar sıcak suda bekletilip süzülmüş pirinçleri tencereye ilave edin. Üzümleri üzerine ekleyin. 1 bardak sıcak suda eritilmiş tavuk bulyonu ve kalan suyu pilava ilave edin. Karabiber ve tuzunu da ekleyip 20-25 dakika kısık ateşte pişirin ve ateşten alın. Pilavı 10 dakika demlenmeye bırakın ve servis yapın.
Afiyet olsun.

HiCReT isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:



Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Site Optimizasyon : By eFe
Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları