Geri git   Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz > Serbest Kürsü > Yemek Tarifleri > Kek Ve Pastalar

Kakaolu Sekerpare


Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Kek Ve Pastalar - kategorisi altındaki Kakaolu Sekerpare isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme Stil
Alt 24.12.2012   #1
~ஐHiCLiK MaKaMiஐ~
SıLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 1
Arkadaşlar: 7
Konular:
Mesajlar: 4.744
Rép Puanı: 2147483647
Rép Grafiği: SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute
SıLa - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Kakaolu Sekerpare

Click the image to open in full size.

Malzemeleri:
200 gr paket yağ
-3 Adet Yumurta
-Yarım çay bardağı sıvıyağ
-Yarım çay bardağı pudra şekeri
-Yarım çay bardağı irmik
-1 Çay bardağı hindistan cevizi rendesi
-1 Paket kabartma tozu
-1 Paket vanilya
-2 Çorba kaşığı kakao – alabildiği kadar un
Şerbeti için : 4 Su bardağı toz şeker, 3,5 su bardağı su, 1/4 limon, üzerine fındık
Yapılışı : Karıştırma kabına iyi yumuşamış oda sıcaklığında margarini, sıvıyağı, kakaoyu ve yumurtalardan bir tanesinin sarısını ayırıp geri kalan hepsini koyup bir güzel karıştırıyoruz. Üzerine irmiği, hindistan cevizini, pudra şekerini koyup karıştırıyoruz. Onunda üzerine vanilyayı kabartma tozunu unla karıştırıp harcın üzerine döküyoruz. Unun ölçüsü kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kesip yuvarlıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine birer parmak aralık bırakarak diziyoruz. Üzerine fındık, badem veya ceviz parçasını hamura batırarak koyuyoruz. Ayırdığımız bir yumurta sarısını fırça ile şekerparenin üzerine sürüyoruz. Önceden ısıtılmıs 170 derece sıcaklığında bulunan fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkınca sıcak şerbeti döküyoruz. Şerbeti hazırlarken ölçülerimizdeki malzemeleri koyup kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca 5 dakika daha kaynatıp altını kapıyoruz. Şekerparemizi fırından aldıktan sonra her ikisinide sıcak olarak buluşturuyoruz.

Üzerini isteğe bağlı süsleyin..Ben bunu denedim.Denenmiş bir lezzettir..
Afiyet olsun..Click the image to open in full size.





Click the image to open in full size.



// EsâS Gurbet, DuaLarda oLmamak oLsa GereK . . .//
SıLa isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Tag Ekle
kakao , kakaolusekerpare , sekerpare


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:



Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Site Optimizasyon : By eFe
Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları