Geri git   Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz > Serbest Kürsü > Yemek Tarifleri > Kek Ve Pastalar

Köstebek pasta


Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Kek Ve Pastalar - kategorisi altındaki Köstebek pasta isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme Stil
Alt 22.03.2013   #1
~ஐHiCLiK MaKaMiஐ~
SıLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 1
Arkadaşlar: 7
Konular:
Mesajlar: 4.744
Rép Puanı: 2147483647
Rép Grafiği: SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute
SıLa - MSN üzeri Mesaj gönder
Thumbs up Köstebek pasta

KÖSTEbEK PASTA






Click the image to open in full size.


Malzemeler:


Kek için:


•4 yumurta


•1,5 çay bardağı şeker


•1 su bardağı un


•1 paket kabartma tozu


•3 yemek kaşığı kakao





Muhallebi için:


•1 litre süt


•6 yemek kaşığı un


•1 su bardağı şeker


•125 gr.margarin


•6 yemek kaşığı hindistan cevizi





Çikolatalı sos için:


•200 gr.bitter çikolata


•1 paket çiğ krema (200ml)





Kekin Hazırlanması:


Kek için önce 30 cm. tepsinizi veya kelepçe kalıbınızı yağlayıp unlayın.


Yumurtaları kabarana kadar mikserle çırpın, şekeri ilave edip çırpmaya devam edin.


Bu arada fırınınızı 170 dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.


Elenmiş kakao, un ve kabartma tozunu da ekleyip, bir müddet karıştırdıktan sonra kelepçe kalıbınıza dökün





Muhallebinin Hazırlanması:


Margarini tencerede eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.


Sütü tencereye yavaş yavaş ilave edip, toz şekeri ekleyin.


Topaklanmaması için sürekli karıştırın, kaynamaya başlayınca hindistan cevizini ekleyin ve bir iki dakika kadar daha pişirip, ateşten alın.


Mikserin yüksek devirinde en az 5 dakika çırpın.





Pastanın birleşmesi:


Fırından çıkardığınız keki sıcakken ortadan ikiye bölün. Üst kısmını yuvarlak bir borcama döşeyin. Bu aşamada kekin sıcak olması önemli aksi takdirde borcama döşenmesi, yarım daire şeklini alması zor olur.


Hazırladığınız muhallebiyi tekrardan karıştırın.


Muhallebiyi çukur şeklindeki kekin içine dökün taşmamasına dikkat edin.


Kekin tabanını muhallebinin üzerine kapatın,bu şekilde buzdolabında 1 gün bekletin.


Servis yapacağınız gün, çikolata ve kremayı bir kapta eritin.


Dolaptan çıkardığınız pastanızı servis tabağına ters çevirin.


Çikolata sosundan birkaç kaşık alıp üstünden başlayarak dökün, kıvamlı bir sos olduğundan kendiliğinden yayılıp, donacaktır.


NOT: Sizde üzerini çikolata rendesiyle süsleyebilirsiniz


Afiyet olsun..






Click the image to open in full size.



// EsâS Gurbet, DuaLarda oLmamak oLsa GereK . . .//
SıLa isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Düğün pasta çeşitleri - düğün pasta modelleri SimaL Kek Ve Pastalar 2 14.03.2013 18:19
Çikolatalı yaş Pasta Tarifi eFe Kek Ve Pastalar 1 27.01.2013 18:18
Çikolatalı Rulo Pasta YuReK Kek Ve Pastalar 0 01.01.2013 17:57
Dondurmalı Pasta YuReK Kek Ve Pastalar 0 23.12.2012 17:59
Balkabaklı Pasta YuReK Kek Ve Pastalar 0 23.12.2012 17:55


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Site Optimizasyon : By eFe
Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları