Geri git   Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz > Serbest Kürsü > Yemek Tarifleri > Kek Ve Pastalar

Portakallı ıslak kek


Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Kek Ve Pastalar - kategorisi altındaki Portakallı ıslak kek isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme Stil
Alt 29.12.2012   #1
||HüZüN DiYaRı||
eSiLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 2
Arkadaşlar: 2
Konular:
Mesajlar: 4.359
Rép Puanı: 2147483647
Rép Grafiği: eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute
Standart Portakallı ıslak kek

Click the image to open in full size.


Click the image to open in full size.

MALZEMELER:


Keki için gerekenler:

- 3 tane iri yumurta,
- 1 su bardağından 1 parmak eksik süt,
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ,
- 1 su bardağığından 1 parmak eksik şeker,
- 1 su bardağı un,
- 1 paket kabartma tozu,
- 2 tane portakal kabuğu rendesi,

Sosu için:

- 1 su bardağı sıkılmış portakal suyu,
- yarım su bardağı sıvı yağ,
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker,

Hazırlanışı:

Keki için oda ısısındaki yumurtalarla şekeri köpürene kadar çırpın. Daha sonra diğer sıvı malzemeleri katıp karıştırın.

En son elenmiş unu ve kabartma tozunu katıp üzerine 2 tane portakalın kabuğunu rendenin en ince kısmıyla rendeleyin.

Margarinle iyice yağlanmış 28-30 cm çapındaki bir tepsiye yada resimde gördüğünüz ölçülerde kare bir borcama karışımı dökün. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. ılk 20 dakika fırın kapağını açmayın
Diğer taraftan sosu için verdiğim malzemeleri karıştırıp bekletin. Kekiniz pişmeye yakın sosunu pişirmek için ocağa alın.

Karıştıra karıştıra sosun kaymanasını sağlayın. Fırından çıkardığınız kekin ilk sıcaklığı geçmesi için 5 dakika bekledikden sonra kare kare dilimleyin ve sıcak sosu üzerine gezdirin. (kek de, sos da kaynar değil ama sıcak olmalı)
Oda ısısına geldikden sonra buzdolabına kaldırıp soğutun.
Daha sonra şanti, yeşil fıstık, fındık, hindistan cevizi vs. ile süsleyip servis edebilirsiniz...



eSiLa isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mevsim Pastası (Portakallı, Narlı Pasta) HiCReT Kek Ve Pastalar 0 20.12.2012 21:19
Islak Kek - Kek Tarifleri SıLa Kek Ve Pastalar 4 19.12.2012 11:45


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Site Optimizasyon : By eFe
Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları