Geri git   Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz > Serbest Kürsü > Yemek Tarifleri > Kek Ve Pastalar

Sultan Sarması


Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Kek Ve Pastalar - kategorisi altındaki Sultan Sarması isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme Stil
Alt 21.06.2016   #1
BuZ KeSMiŞ YüReGiM
YuReK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 44
Arkadaşlar: 3
Konular:
Mesajlar: 4.906
Rép Puanı: 20010
Rép Grafiği: YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute
Standart Sultan Sarması

Sizlerle yine bir tatlı tarifi ile birlikteyiz.Bu sefer sizlere Sultan Sarması'nın tarifini veriyorum.
Kolay ve gerçekten güzel bir tatlı,sizler de yaparak iftarda sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.
Haydin kolay gelsin.



Click the image to open in full size.

Sultan Sarması

Malzemeler;

1 litre süt
1 su bardağı + çeyrek su bardağı şeker
1,5 Türk kahvesi fincanı nişasta
1 Türk kahvesi fincanı un
2 dolu yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
50 gr margarin
Kakaolu isterseniz
2 yemek kaşığı dolusu kakao ekleyebilirsiniz

Üzeri için;

1 paket krem şanti
Krem şanti için 1 su bardağı süt
Hindistan cevizi

Hazırlanışı;

Bir tencereye süt, un, şeker, nişasta ve kakao alınarak karıştırılır. Muhallebi kıvamına gelene kadar
karıştırılarak pişirilir. Altını kapatmaya yakın margarin ve vanilya eklenerek
yağın erimesi sağlanır ve altı kapatılır. Büyük boy fırın tepsisinin tabanı bolca hindistan cevizi
ile kaplanır. Hazırlanan muhallebi dikkatlice üzerine ince bir şekilde gezdirilir. Bu şekilde soğumaya
bırakılır. İyice soğuduğunda krem şanti de hazırlanarak üzeri tamamen kapatılır. Krem şantinin erimemesi için
muhallebinin iyice soğumuş olması gerekmekte. Ardından dilimlenir. Rulo şeklinde sarılacağı için uzun dilimler
olmalıdır. Bir kenarından kaldırılarak dikkatlice sarılır ve servis edilir.
Afiyet olsun.







Click the image to open in full size.
YuReK isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Tag Ekle
kolay tatlı tarifleri , kolay tatlılar , pratik , sultan sarması , tatlılar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kepir Sarması (ordu) eSiLa Yöresel Yemekler 0 02.05.2013 13:33
Mercimekli Muska Lahana Sarması eFe Dolmalar 0 14.03.2013 08:50
Pazı Sarması eFe Dolmalar 0 14.03.2013 08:47
Yoğurtlu Kabak Sarması tarifi eFe Dolmalar 0 22.02.2013 23:37
Mercimekli Muska Lahana Sarması YuReK Dolmalar 0 23.12.2012 18:39


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Site Optimizasyon : By eFe
Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları