Geri git   Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz > Serbest Kürsü > Yemek Tarifleri > Kek Ve Pastalar

Yemek Tarifleri - Kek Tarifleri - Keten Tohumlu Kek


Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Kek Ve Pastalar - kategorisi altındaki Yemek Tarifleri - Kek Tarifleri - Keten Tohumlu Kek isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme Stil
Alt 06.12.2012   #1
~ஐHiCLiK MaKaMiஐ~
SıLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 1
Arkadaşlar: 7
Konular:
Mesajlar: 4.744
Rép Puanı: 2147483647
Rép Grafiği: SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute
SıLa - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Yemek Tarifleri - Kek Tarifleri - Keten Tohumlu Kek

..Keten Tohumlu Kek

İçerdiği Omega-3 yağ asitleriyle vücudun sağlıklı gelişimini destekleyen şifalı bitki keten tohumuyla hazırlanmış nefis kek tarifi

Click the image to open in full size.

Keten Tohumlu Kek



Malzemeler,
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı beyaz un
1 su bardağı kepekli un
1 su bardağı keten tohumu unu
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu
Hazırlanışı,
Yumurta ve toz şekeri derin bir kaba alın.
Köpürene dek mikserle çırpın.
Sıvıyağ ve yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edin.
Tarçın, beyaz un, kepekli un, keten tohumu unu, kabartma tozunu ilave edip kaşıkla karıştırın.
Kuru üzümleri hafifçe una bulayıp kek hamuruna ekleyip karıştırın.
Kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
Pişen keki fırından alıp hafif ılındıktan sonra kalıptan çıkarın.
Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun
Püf Noktaları,
Kuru üzümleri una bulayıp hamura eklemek; üzümlerin dibe çökmesini önlüyor.
Kek hafif ılındıktan sonra kalıptan çıkarmak; şekli bozulmadan kolayca çıkarılmasını sağlıyor.





Click the image to open in full size.



// EsâS Gurbet, DuaLarda oLmamak oLsa GereK . . .//
SıLa isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Tag Ekle
diniforum , islami , islamiforum , kek , keten , tarifleri , tohumlu , yemek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:



Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Site Optimizasyon : By eFe
Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları