Geri git   Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz > Serbest Kürsü > Yemek Tarifleri > Pilavlar - Makarnalar

Baharatlı Sebzeli Kuskus Tarifi


Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Pilavlar - Makarnalar - kategorisi altındaki Baharatlı Sebzeli Kuskus Tarifi isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme Stil
Alt 01.01.2013   #1
BuZ KeSMiŞ YüReGiM
YuReK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 44
Arkadaşlar: 3
Konular:
Mesajlar: 4.906
Rép Puanı: 20010
Rép Grafiği: YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute
Standart Baharatlı Sebzeli Kuskus Tarifi

Baharatlı Sebzeli Kuskus Tarifi


Click the image to open in full size.

Baharatlı Sebzeli Kuskus Tarifi
Malzemeler:
3 yemek kaşığı / 45 mi zeytinyağı
1 adet ince doğranmış soğan
2 diş dövülmüş sarmısak
1 yemek kaşığı / 15 mi domates püresi
1 çay kaşığı çekilmiş zerdeçal
1 çav kaşığı toz kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı çekilmiş kişniş
1 tatlı kaşığı çekilmiş kimyon
225 gr karnabaharın çiçekli kısımları
225 gr uçları kesilmiş, soyulmuş minikhavuç
1 adet çekirdekleri çıkarılıp dilimlenmiş kırmızıbiber
225 gr dilimlenmiş kabak 400 gr süzülüp yıkanmış nohut konservesi
4 adet soyulmuş ve dilimlenmiş domates
3 yemek kaşığı doğranmış kişniş
Deniz tuzu ve çekilmiş karahiber
Süslemek için
kişniş dalları
Kuskus için:
1 çay kaşığı / 2.5 mi tuz
2 2/3 su bardağı / 450 gr kuskus
1/4 su bardağı/ 50 gr tereyağı
Yapılışı:
1- 2 yemek kaşığı / 30 mi zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırıp softanı ve sarmı-sagı ekleyin, yumuşayana kadar kavurun. Domates püresini, zerdeçalı, pul kırmızıbiberi, kişnişi ve kimyonu ilave edip karış tırarak 2 dakika pişirin.
2- Karnabaharı, minik havuçları ve biberi sebzelerin yüksekliğinin yarısına gelecek ka dar suyla birlikte tencereye alın. Tencereyi kaynama noktasına getirip 5 dakika pişirin.
3- Kabakları, nohudu ve domatesleri ilave edip 5 dakika daha pişirin. Kişnişi ekleyip tuz ve karabiber ekin. Ateşi kısıp ağır ağır kaynatın.
4- Geniş bir tencerede 2 su bardağı / yaklaşık 475 mi suyu kaynama noktasına getirip kalan zeytinyağını ve tuzu ekleyin. Tencereyi ateşten alıp karıştırarak kuskusu ilave edin. Kuskusların suyunu çekmesi için 2 dakika bekletin.
5- Teıeyağını ilave edip hafif ateşte tanelerin birbirlerinden ayrılmaları için karışlırın.
6- Kuskusu ılıtılmış servis tabağına alın. Pişmiş sebzeleri sularıyla birlikte üzerine yerleştirin. Kişniş dallarıyla süsleyip hemen servis yapın.






Click the image to open in full size.
YuReK isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Oklava Baklavası tarifi SıLa Tatli Ve Tuzlu Tarifler 7 12.03.2013 14:25
Elma Reçeli Tarifi YuReK Tursular - Receller 0 01.01.2013 17:29
Lor Tatlısı Tarifi YuReK Tatli Ve Tuzlu Tarifler 0 01.01.2013 17:18
Çağla Turşusu Tarifi YuReK Tursular - Receller 0 01.01.2013 17:12
Patlıcan Musakka Tarifi YuReK Et - Sebze Yemekleri 0 23.12.2012 17:09


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Site Optimizasyon : By eFe
Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları