Geri git   Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz > Serbest Kürsü > Yemek Tarifleri > Pilavlar - Makarnalar

Bal Kabağinda Pilav


Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Pilavlar - Makarnalar - kategorisi altındaki Bal Kabağinda Pilav isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme Stil
Alt 22.03.2013   #1
~ஐHiCLiK MaKaMiஐ~
SıLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 1
Arkadaşlar: 7
Konular:
Mesajlar: 4.744
Rép Puanı: 2147483647
Rép Grafiği: SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute
SıLa - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Bal Kabağinda Pilav

..Click the image to open in full size.

Kabak pişirimi için;
1 adet balkabağı yaklaşık 7-8 kg
4-5 diş sarımsak
3 çorba kaşığı esmer şeker
3 tatlı kaşığı tuz
5-6 karanfil
½ bardak sıcak su
Kestaneli pilav için;
1 su bardağı zeytinyağ
3 su bardağı baldo pirinç
4 adet orta boy soğan
4 çorba kaşığı çam fıstığı
2 çorba kaşığı toz tarçın
1 çubuk tarçın
1/3 muskat rendesi
1,5 çorba kaşığı tuz
3 çorba kaşığı dut kurusu
2 su bardağı kestane, haşlanmış ve soyulmuş
1 demet dereotu
3 su bardağı sıcak su
Bal Kabağında Kestaneli Pilav Yapılışı:

Balkabağını enlemesine yaklaşık ortadan ikiye böldürün. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Kabağın ortasındaki çukuru kaşık yardımıyla boşaltın, çekirdeklerini daha sonra yemek için saklayabilirsiniz. Kabağa ufak çizikler atıp, 4-5 diş sarımsağı, bıçakla açtığınız boşluklara sokun, 3 çorba kaşığı esmer şeker ve 3 çorba kaşığı tuz ile de ovun. Daha çabuk pişmesi için çok yarım bardak sıcak su ekleyin ve fırında yaklaşık 1 saat 10 dakika pişirin. Sizin kabağınızın büyüklüğüne göre bu süre değişecektir.
Kabak yumuşayınca iç pilavınızı bu boşluğa dolduracaksınız…
Küçük bir tencereye kaynayan su koyup, bıçak ile çizikler attığınız 2 su bardağı kestaneyi 15 dakika haşlayın. Süzüp, kabuklarında ayıklayın ve bir kenara alın. 3 su bardağı ayıklanmış pirinci ılık suda bekletin, 4 adet soğanı, olabildiğince ince doğrayın. Pilav tenceresine 1 su bardağı zeytinyağını koyup, ısınınca soğanları ekleyip kavurun . Sonra 3 su bardağı pirinci ekleyin ve kavurmaya devam edin. Pirinç taneleri şeffaflaştıktan sonra 4 çorba kaşığı çam fıstığı, 2 çorba kaşığı toz tarçın, 1 çubuk tarçın, 1/3 muskat rendesi, 3 çorba kaşığı dut kurusu ve 1,5 çorba kaşığı tuzu ekleyerek kavurmaya devam edin. 2 bardak sıcak suyu ekleyin ve kapağını kapatıp 5 dakika kadar pişirin. Son olarak 2 su bardağı kestaneyi ve 1 demet dereotunu ince doğrayıp ekleyin ve son olarak karıştırıp kabağınızın içerisine doldurun. Fırında son pişmesini tamamlaması için yaklaşık 1 bardak sıcak su ilave edin. Folyo ile kapatarak yaklaşık 15 dakika, pilav suyunu çekene kadar 170 derece indirdiğiniz fırında pişirin.





Click the image to open in full size.



// EsâS Gurbet, DuaLarda oLmamak oLsa GereK . . .//
SıLa isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kestaneli pilav eSiLa Pilavlar - Makarnalar 0 12.01.2013 21:51
LavaşLı PiLav YuReK Pilavlar - Makarnalar 0 03.01.2013 16:48
Kusursuz Bir Pilav İçin YuReK Pratik Bilgiler 0 01.01.2013 19:29
Havuçlu Pilav Tarifi YuReK Pilavlar - Makarnalar 0 01.01.2013 17:39
Hamsili Pilav SıLa Pilavlar - Makarnalar 2 23.12.2012 23:53


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Site Optimizasyon : By eFe
Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları