Geri git   Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz > Serbest Kürsü > Yemek Tarifleri > Pilavlar - Makarnalar

Beşamel Soslu Lazanya Tarifi - Oktay Usta


Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Pilavlar - Makarnalar - kategorisi altındaki Beşamel Soslu Lazanya Tarifi - Oktay Usta isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme Stil
Alt 04.01.2013   #1
~ஐHiCLiK MaKaMiஐ~
SıLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 1
Arkadaşlar: 7
Konular:
Mesajlar: 4.744
Rép Puanı: 2147483647
Rép Grafiği: SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute
SıLa - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Beşamel Soslu Lazanya Tarifi - Oktay Usta

Click the image to open in full size.

Malzemeler

1 paket lazanya
500 gr kıyma
1 baharatlı domates sosu
2 adet biber
1 büyük soğan
1 kaşık salça
tuz
baharat

basemel sosu icin;

3 bardak süt
2 kaşık un
1 kaşık margarin

Yapılışı

Soğanı küp şeklinde doğra ve geniş bir tavada biraz kavur.
Kıymayı ekle ve beraber tekrar kavur.

Sonra doğramış oldugunuz biberleri koyup bir kaç dakika daha kavurduktan sonra sosu dökün.
5 dakika kaynamaya bırakıp ocaktan alın.

Basemel sosunu hazırlamak için bir tencereye süt, un ve yağı koyup ocakta sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getiriniz.
Kare yada dikdörtgen bir borcam alarak önce bir kaşık kıymali sos serip üzerine lazanya dizin tepsinin genişliği kadar üzerine basemel sos sonra kıymalı sos ve tekrar lazanya bunu malzemeler bitene kadar tekrarlayın, lazanyaların arasına biraz kaşar serpiştirmeyi unutmayın.

En son kıymali sosu dök ve üstüne bol kaşar peyniri dökerek üstünü peynirle kapatın.

En sonunda tepsinin üstünü aliminyum kağıtla kapatın ve firına atın bazen kontrol edin bir çatal yardımıyla lazanyanın pişip pişmediğini kontrol edin, eğer lazanya yumuşamışsa kağıdı üstünden alarak üzerininde kızarmasını saglayınız. afiyet olsun


oktay usta





Click the image to open in full size.



// EsâS Gurbet, DuaLarda oLmamak oLsa GereK . . .//
SıLa isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Tag Ekle
beşamel , lazanya , oktay , soslu , tarifi , usta


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Oktay Usta Güllaç Tarifi YuReK Tatli Ve Tuzlu Tarifler 0 01.01.2013 18:24
Oktay Usta Bayram tatlilari SıLa Tatli Ve Tuzlu Tarifler 2 28.11.2012 15:26


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Site Optimizasyon : By eFe
Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları