Geri git   Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz > Serbest Kürsü > Yemek Tarifleri > Pilavlar - Makarnalar

Like Tree1Likes
  • 1 Post By SıLa

Buhara pilavi (özbek pi)lavi


Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Pilavlar - Makarnalar - kategorisi altındaki Buhara pilavi (özbek pi)lavi isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme Stil
Alt 15.04.2013   #1
~ஐHiCLiK MaKaMiஐ~
SıLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 1
Arkadaşlar: 7
Konular:
Mesajlar: 4.744
Rép Puanı: 2147483647
Rép Grafiği: SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute
SıLa - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Buhara pilavi (özbek pi)lavi

Click the image to open in full size.
Biz buhara pilavı diyoruz bu mukaddes yemeğe.Sanırım bazı yerlerde özbek pilavı dendiği de oluyor.Yanlış değil sonuçta Buhara, Özbekistanın bir şehri.Atayurdumuz orta Asyaya dayanan bir lezzet.Annemde yapardı buhara pilavı ama ben bu şekliyle ilk olarak eltimin annesi Gönül Teyze'de yemiştim.Ogün yediğimle bugün yaptığım tarif olarak aynı ama lezzet konusunda Gönül teyzeye ulaştığımı sanmıyorum.Tekrar tarif için teşekkürler Gönül Teyze.Medine 'ye de sonsuz sevgi selamlar...
  • MALZEMELER
  • 5 kişilik)
  • Bir kilo haşlama kemikli kuzu eti,
  • Üç su bardağı pilavlık pirinç,
  • Üç adet julyen doğranmış havuç,
  • 4 adet kuru soğan,
  • İki kaşık salça,
  • İki kaşık tereyağ,
  • Tuz,kırmızı biber,karabiber,
  • Bir su bardağı tuzsuz badem(kavrulmamış çiğ olarak alalım)
  • YAPILIŞI:
  • İlk olarak kuzu etlerini düdüklüye alalım,dörde bölünmüş soğanları iki kaşık salçayı ve baharatları ekleyelim üzerine çıkacak kadar su koyup pişmeye bırakalım.
  • Pilav tenceremize julyen doğradığımız(kibrit çöpü şeklinde yani aslında julyenden biraz daha kalınca) havuçları alıp tereyağında bir güzel kavuralım.
  • Yaklaşık yarım saat kaynar suda bekletip yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri havuca ekleyip kısık ateşte sabırlıca kavuralım.
  • Bu arada pişen etleri süzelim suyunu bir kaba alalım.Etleri fırında üzeri folyolu 10 dk.fırınlayalım.
  • Pirinçlerimiz iyice kavrulduktan sonra etlerimizin salçalı baharatlı iştah açan suyuyla pilavı demleyelim.Suyunu çekince kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  • Gelelim bademlere;eğer kabuğu soyulmuş badem aldıysanız işiniz kolay ben kabuklu alıyorum biraz daha uygun oluyor da Click the image to open in full size.) .Kabuğunu soymak için 5 dk. kadar kaynatıp soyuyoruz.Ortasından boyuna ikiye kesip iki kaşık svııyağda kavuruyoruz.Ya aslında bu işi en başından yapsak hazır olsa iyi olur son anda pek bi el oyalar yetişmez ...
  • Pilavımız pişince itina ile bir borcama ya da servis yapacağımız herhangi bir tabağa alalım.Üzerine fırınladığımız etleri yine itina ile dizelim.Kavurduğumuz bademleri servis esnasında pilavın üzerine gezdirelim.Veeee mutlu son sforamızın ortasına gururla konduralım.
  • Sıcak sıcak yiyelim,
  • afiyet olsun

eSiLa likes this.




Click the image to open in full size.



// EsâS Gurbet, DuaLarda oLmamak oLsa GereK . . .//
SıLa isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:



Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Site Optimizasyon : By eFe
Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları