Geri git   Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz > Serbest Kürsü > Yemek Tarifleri > Pilavlar - Makarnalar

Havuçlu Pilav Tarifi


Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Pilavlar - Makarnalar - kategorisi altındaki Havuçlu Pilav Tarifi isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme Stil
Alt 01.01.2013   #1
BuZ KeSMiŞ YüReGiM
YuReK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 44
Arkadaşlar: 3
Konular:
Mesajlar: 4.906
Rép Puanı: 20010
Rép Grafiği: YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute
Standart Havuçlu Pilav Tarifi

Havuçlu Pilav Tarifi


Click the image to open in full size.

Havuçlu Pilav Tarifi
Malzemeleri: 500 gram pirinç,
500 gram havuç,
1 çay bardağı bezelye,
2 adet kuru soğan,
300 gram kıyma,
1 çorba kaşığı domates salçası,
Yarım paket margarin,
Yeterince tuz,karabiber.
Yapılışı:1- İnce kıydığımız kuru soğanları, margarin yağında pembeleştire-lim.
2- Soğanlar pembeleşince, kıymayı katıp, kavuralım. 3- Bezelye büyüklüğünde kestiğimiz havuçları da tencereye ilave edip, kavurmaya devam edelim.
4- Kavurma işlemi bitince, salçayı katıp bir-iki sefer daha karıştırdıktan sonra, yeterince baharatı ve yeterince sıcak suyu ilave edip, havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
5- Ayıklayıp el dayanabilecek ısıdaki tuzlu suda ıslattığımız pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra,tencereye ekleyip, ağzı kapalı olarak orta kuvvetteki ateşte pişirelim.
6- Pilav suyunu çekince, bezelyeleri de katıp demlendirdikten sonra, üzerine karabiber serpip, harmanlayarak yanında sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapalım.NOT: Kavurduğumuz kıymaya vereceğimiz su miktarı, en az 4 su bardağı olmalıdır.





Click the image to open in full size.
YuReK isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tavuklu Pilav Tarifi YuReK Pilavlar - Makarnalar 0 01.01.2013 17:37
Elma Reçeli Tarifi YuReK Tursular - Receller 0 01.01.2013 17:29
Lor Tatlısı Tarifi YuReK Tatli Ve Tuzlu Tarifler 0 01.01.2013 17:18
Çağla Turşusu Tarifi YuReK Tursular - Receller 0 01.01.2013 17:12
Hamsili Pilav SıLa Pilavlar - Makarnalar 2 23.12.2012 23:53


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Site Optimizasyon : By eFe
Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları