Geri git   Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz > Serbest Kürsü > Yemek Tarifleri > Pilavlar - Makarnalar

KafesLi Pilav..


Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Pilavlar - Makarnalar - kategorisi altındaki KafesLi Pilav.. isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme Stil
Alt 15.01.2013   #1
||HüZüN DiYaRı||
eSiLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 2
Arkadaşlar: 2
Konular:
Mesajlar: 4.359
Rép Puanı: 2147483647
Rép Grafiği: eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute
Lightbulb KafesLi Pilav..

Click the image to open in full size.



Kafesli Pilav

6 kişilik

1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Dörder adet kuru kayısı ve kuru incir
1 yemek kaşığı çorbalık fıstık
1 çay kaşığı tarçın
1,5 su bardağı sıcak su
3 yaprak milföy hamuru
Tuz, karabiber
Hazırlanması:

Tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye alın ve yıkayıp süzdüğünüz pirinci üzerine ekleyin. Sürekli karıştırarak 10 dakika kavurun ve küp doğradığınız kuru incir ve kayısıları ilave edin.
Ayrı bir tavada yağsız olarak 2 dakika kavurduğunuz fıstıkları, tuz ve tarçını da üzerine ekleyin. Suyunu katıp kapağı kapalı pişmeye bırakın.
Milföy hamurlarını merdane yardımı ile inceltip bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Küçük sufle kaplarını yağlayıp şerit halindeki milföyleri boydan boya dışarı taşacak şekilde içlerine yerleştirin.
İç harcı 20 dakika sonra ocaktan alıp kaplara paylaştırın. Kenarlardaki parçaları kabın üzerine doğru toplayın. Önceden ısıtılmış 180C fırında milföy hamurları kızarana kadar pişirip servis yapın.

eSiLa isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Alt 15.01.2013   #2
Üye
eBRaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 73
Arkadaşlar: 0
Konular:
Mesajlar: 1.604
Rép Puanı: 1
Rép Grafiği: eBRaR is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: KafesLi Pilav..

emeğine sağlık abla...

eBRaR isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kestaneli pilav eSiLa Pilavlar - Makarnalar 0 12.01.2013 21:51
Kusursuz Bir Pilav İçin YuReK Pratik Bilgiler 0 01.01.2013 19:29
Havuçlu Pilav Tarifi YuReK Pilavlar - Makarnalar 0 01.01.2013 17:39
Tavuklu Pilav Tarifi YuReK Pilavlar - Makarnalar 0 01.01.2013 17:37
Hamsili Pilav SıLa Pilavlar - Makarnalar 2 23.12.2012 23:53


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Site Optimizasyon : By eFe
Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları