Geri git   Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz > Serbest Kürsü > Yemek Tarifleri > Pilavlar - Makarnalar

Kestaneli pilav


Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Pilavlar - Makarnalar - kategorisi altındaki Kestaneli pilav isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme Stil
Alt 12.01.2013   #1
||HüZüN DiYaRı||
eSiLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 2
Arkadaşlar: 2
Konular:
Mesajlar: 4.359
Rép Puanı: 2147483647
Rép Grafiği: eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute
Lightbulb Kestaneli pilav

Click the image to open in full size.

KESTANELİ PİLAV
Malzemeler:
500 gr. kestane
3 su bardağı pirinç
1 çay bardağı kuş üzümü
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı yenibahar
1 tutam tarçın
2 yemek kaşığı tereyağı
½ çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı: 3 su bardağı pirinç tuzlu sıcak suda ıslatılır. Yarım kilo kestanenin her iki yüzü de artı şeklinde çizilip az suda, tencerenin kapağı kapalı olarak kabuklarI açılana kadar haşlanır. Haşlanan kestanelerin kabukları soyulur. 1 adet kuru soğan yemeklik doğranıp yarım çay bardağı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı tereyağıyla birlikte kavrulur. 1 çay bardağı kuş üzümü sıcak suda bekletilir. Islatılan pirinç yıkanıp süzülür ve pembeleşen soğanla birlikte kavrulur. Kavrulan pirincin üzerine suyu süzülen kuş üzümleri eklenir. 4 bardak sıcak su pilava ilave edilir. 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı nane, 1 çay kaşığı yeni bahar ve 1 tutam tarçın serpilip suyunu çekene kadar pişirilir. Pişen pilav; üzeri kağıt havlu kapatılarak fazla nemini alana kadar dinlendirilir. Pilav kalıp gibi kullanılabilecek derin bir kabın içine alınır vekaşıkla bastırılarak yerleştirilir. Servis tabağına ters çevrilir.
Kestaneli Pilav servise hazırdır.

eSiLa isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
LavaşLı PiLav YuReK Pilavlar - Makarnalar 0 03.01.2013 16:48
Kusursuz Bir Pilav İçin YuReK Pratik Bilgiler 0 01.01.2013 19:29
Havuçlu Pilav Tarifi YuReK Pilavlar - Makarnalar 0 01.01.2013 17:39
Tavuklu Pilav Tarifi YuReK Pilavlar - Makarnalar 0 01.01.2013 17:37
Hamsili Pilav SıLa Pilavlar - Makarnalar 2 23.12.2012 23:53


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Site Optimizasyon : By eFe
Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları