Geri git   Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz > Serbest Kürsü > Yemek Tarifleri > Pilavlar - Makarnalar

Mevlana Pilavı tarifi


Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Pilavlar - Makarnalar - kategorisi altındaki Mevlana Pilavı tarifi isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme Stil
Alt 20.03.2013   #1
Derdin Ne ise Davan O'Dur
eFe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 3
Arkadaşlar: 0
Konular:
Mesajlar: 3.906
Rép Puanı: 2147483647
Rép Grafiği: eFe has a reputation beyond repute eFe has a reputation beyond repute eFe has a reputation beyond repute eFe has a reputation beyond repute eFe has a reputation beyond repute eFe has a reputation beyond repute eFe has a reputation beyond repute eFe has a reputation beyond repute eFe has a reputation beyond repute eFe has a reputation beyond repute eFe has a reputation beyond repute
Standart Mevlana Pilavı tarifi

Mevlana Pilavı

Malzemeler
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 6

Yöntem
1 Adet kuru soğan
Yarım su bardağı nohut
400 gr kuzu eti
250 gr kestane
2 Adet havuç
2 Su bardağı pirinç
1 Çorba kaşığı kuşüzümü
1 Çorba kaşığı çamfıstığı
3 Su bardağı sıcak su
1 Adet tavuk suyu tableti
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Tuz, karabiber, yenibahar

Hazırlanışı

* Pirinci sıcak, tuzlu suda en az 1 saat bekletin.
* Nohutu akşamdan ıslatın.
* Nohutu etle birlikte, basınçlı bir tencerede haşlayın.
* Kestaneleri bir tencereye aktarın.
* Üzerine tuz serpip, üzerini aşacak kadar su ilave ederek haşlayın.
* Kestaneleri soğuyunca soyarak, ortadan ikiye bölün.
* Fıstıkları tencereye aldığınız ayçiçek yağında pembeleştirin.
* Yağdan çıkarıp bekletin.
* Aynı yağda soğanı pembeleştirin.
* Havuçları kibrit çöpü iriliğinde doğrayıp, ilave edin ve yumuşayana dek kavurun.
* Pirinci birkaç kez yıkayın.
* Suyunu iyice süzerek, tencereye aktarın.
* Pirinçler şeffaflaşana dek kavurun.
* Kuşüzümünü, kavrulmuş fıstıkları, baharatları ve tuzu ekleyin.
* Et ve nohutların haşlandığı suyu 3 su bardağına tamamlayın.
* Suyu ısıtarak, içine tavuk suyu tabletini ilave edip, tencereye aktarın.
* Pilavı ateşten almadan 5 dakika önce kestane ve etli nohutları ilave edin.
* Suyu çekince ateşten alın.
* Üzerine bez örtün ve 20 dakika bekletip, servis yapın.





Click the image to open in full size.
eFe isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Tag Ekle
mevlana pilavı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Resimli Mevlana Sözleri - Mevlana SÖzleri SıLa Güzel ve Anlamlı Sözler 217 24.05.2016 13:17
Etimek Tatlısı Tarifi eFe Tatli Ve Tuzlu Tarifler 0 28.02.2013 18:10
Fırında Ispanyol Pilavı Tarifi - Pilavlar SimaL Pilavlar - Makarnalar 0 04.02.2013 19:23
Mevlana gibi YuReK iLahi-eZGi SözLeri 0 04.12.2012 16:32
Mevlana’nın hayatı ... YuReK Mevlana ve Mesnevilik 0 26.11.2012 16:34


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Site Optimizasyon : By eFe
Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları