Geri git   Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz > Serbest Kürsü > Yemek Tarifleri > Pilavlar - Makarnalar

Tavuklu Pilav Tarifi


Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Pilavlar - Makarnalar - kategorisi altındaki Tavuklu Pilav Tarifi isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme Stil
Alt 01.01.2013   #1
BuZ KeSMiŞ YüReGiM
YuReK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 44
Arkadaşlar: 3
Konular:
Mesajlar: 4.909
Rép Puanı: 20010
Rép Grafiği: YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute
Standart Tavuklu Pilav Tarifi




Click the image to open in full size.


Tavuklu Pilav Tarifi
Bu yemek bir önceki günden kalanları değerlendirmek için idealdir. Her tür pirinçle yapılsa da özellikle hindistancevizi sütüyle pişirildiğinde baldo pirinçle mükemmel olur.
Hazırlanma Süresi: 4-5 dakika;
Pişirme süresi: 10-12 dakika
Malzemeleri:2 yemek kaşığı veya 30 ml ayçiçeği yağı
1 adet ince doğranmış küçük soğan
2 diş doğranmış sarmısak
2.5 cm büyüklüğünde doğranmış taze zencefil kökü
225 gram derisi soyulmuş, kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü filetosu
4 su bardağı veya 450 gram haşlanmış pirinç
1 adet çekirdekleri çıkarılmış, şeritler halinde kesilmiş kırmızıbiber
1 su bardağı veya 115 gram süzülmüş mısır tanesi konservesi
1 tatlı kaşığı veya 5 ml kırmızıbiberli yağ
1 tatlı kaşığı acı köri tozu
2 adet çırpılmış yumurta Tuz
Süslemek için taze soğanın yeşil kısımları
Yapılışı:1. Bir tavada yağı kızdırın, soğanları koyup orta ateşte 1 dakika kavurun, sonra sarmısağı, zencefili ekleyin ve 2 dakika daha kavurun.
2. Soğan karışımını, tavanın kenarına doğru itin, tavukları da tavanın ortasına alıp 2 dakika kızartın. Pirinci ekleyip iyice harmanlayın. Yüksek ateşte tavuk iyice pişene kadar (yaklaşık 3 dakika) kızartın.
3. Dilimlenmiş kırmızıbiberi, mısırı, kırmızıbiberli yağı, köri tozunu ekleyip biraz tuz ekin. Ateşin üzerinde 1 dakika karıştırın. Çırpılmış yumurtaları ekleyip, yumurtalar hafifçe pişene kadar (yaklaşık 1 dakika) ateşte tutun. Taze soğanın yeşil kısımlarıyla süsleyip servis yapın.
Öneri : Buzdolabında pişmiş soğuk pirinç yoksa da, dolabınızdaki hızlı pişen uzun taneli ya da basmati pirinciyle bu kızartmayı hazırlayabilirsiniz. Bu pirinçler 2 dakikadan az sürede pişecektir. Kızartma için pirincin soğuk olması gerekir, bu yüzden pişirdikten sonra bir tepsinin üzerine yayıp çabucak soğuması için üzerinde yelpaze gezdirin.





Click the image to open in full size.
YuReK isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Elma Reçeli Tarifi YuReK Tursular - Receller 0 01.01.2013 17:29
Lor Tatlısı Tarifi YuReK Tatli Ve Tuzlu Tarifler 0 01.01.2013 17:18
Çağla Turşusu Tarifi YuReK Tursular - Receller 0 01.01.2013 17:12
Hamsili Pilav SıLa Pilavlar - Makarnalar 2 23.12.2012 23:53
Tavuklu Türlü Dolma YuReK Dolmalar 0 23.12.2012 18:31


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Site Optimizasyon : By eFe
Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları