Geri git   Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz > Serbest Kürsü > Yemek Tarifleri > Salatalar

Kisir Tarifi


Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Salatalar - kategorisi altındaki Kisir Tarifi isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme Stil
Alt 02.03.2013   #1
~ஐHiCLiK MaKaMiஐ~
SıLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 1
Arkadaşlar: 7
Konular:
Mesajlar: 4.744
Rép Puanı: 2147483647
Rép Grafiği: SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute
SıLa - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Kisir Tarifi

..
Click the image to open in full size.

MALZEMELER:
300 gram bulgur,
10 tane taze soğan,
1 demet maydanoz,
1 demet nane,
1 demet dereotu,
3 baş soğan,
2 domates,
yarım çorba kaşığı biber salçası,
1 fincan limon suyu,
1.5 fincan zeytinyağı,
tuz, kimyon, yeşil salata, su.

YAPILIŞI:
Kuru soğanlar “ince halkalar” halinde doğranır. Tuzlayıp, yoğurulur.
• Taze soğan, maydanoz, nane ve dereotu temizlenir yıkanır. Son­ra, hepsi ince ince kıyılır.
• Domatesler yıkanır, kabukları soyulur, “minik minik” doğranır.
• Sonra bütün malzemeler geniş bir kaba konup, karıştırılır.
• Bulgur temizlenir, yıkanır. Kevgire konur.
• Kevgir, bir tencereye oturtulur. Üstüne 6 bardak sıcak su dökülür. Ağzı kapatılır. Ateşe oturtulur.
Orta hararetli ateşte 20 dakika pişirilir. Sonra, tenceredeki su süzülür. Yine 6 bardak sıcak su dökülür.
• 15 dakika daha pişirilir. Ateşten alınır, karıştırılır.
• Diğer malzemelerin hepsi ilave edilir. Ovuştura ovuştura iyice karıştırılır,
• Altına yeşil salata döşenmiş servis tabağına konur.
• Dilimlenmiş domateslerle süslenip servis yapılır.

Sevenleriniz için işte size tarif buyrun afiyet olsun..





Click the image to open in full size.



// EsâS Gurbet, DuaLarda oLmamak oLsa GereK . . .//
SıLa isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Etimek Tatlısı Tarifi eFe Tatli Ve Tuzlu Tarifler 0 28.02.2013 18:10
Ceviz Ezmesi Tarifi eFe Tatli Ve Tuzlu Tarifler 0 27.01.2013 23:02
Patates Dolması Tarifi YuReK Dolmalar 0 01.01.2013 17:44
Elma Reçeli Tarifi YuReK Tursular - Receller 0 01.01.2013 17:29
Lor Tatlısı Tarifi YuReK Tatli Ve Tuzlu Tarifler 0 01.01.2013 17:18


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Site Optimizasyon : By eFe
Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları