Geri git   Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz > Serbest Kürsü > Yemek Tarifleri > Salatalar

Yoğurt Üzeri Közlenmiş Patlıcan


Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Salatalar - kategorisi altındaki Yoğurt Üzeri Közlenmiş Patlıcan isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme Stil
Alt 01.01.2013   #1
BuZ KeSMiŞ YüReGiM
YuReK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 44
Arkadaşlar: 3
Konular:
Mesajlar: 4.909
Rép Puanı: 20010
Rép Grafiği: YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute
Standart Yoğurt Üzeri Közlenmiş Patlıcan

Yoğurt Üzeri Közlenmiş Patlıcan


Click the image to open in full size.

Yoğurt Üzeri Közlenmiş Patlıcan
Bu bir İzmir urla yemeğidir. Ben orijinal tarifte önerilenin tam tersini yapıp, yoğurdu üste değil, alta koydum; tarife bir de domates kurusu ekledim. Domates kurusunun İtalya menşeli olduğu düşünülse de, Türk mutfağında taze domates yerine sıkça kullanılır. Domates kurusunun yanı sıra yoğurt ve tereyağı da bu yemeğe inanılmaz bir lezzet katıyor.
Malzemeleri:- 1 kilogram patlıcan
- 2 adet domates
- 1 adet sivribiber
- 1 çorba kaşığı domates kurusu (küçük doğranmış)
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
- 2 su bardağı kıvamlı yoğurt (kıvamlı değilse 1-2 saat süzülmeli)
- 1-2 diş dövülmüş sarımsak
- 1 tutam tuz
Yapılışı: Tuzla dövülmüş sarmısak ve yoğurdu güzelce çırpıp servis tabağınayerleştirin, oda sıcaklığına gelmesi için bir kenara bırakın. Patlıcanları ocakta veya kor üzerinde közleyin ve sıcakken soyun. Soyulmuş patlıcanları acı sularının süzülmesi için bir süzgece alıp bekletin. Domatesi soyun ve küp şeklinde doğrayın. Ardından sivribiberi (tercihen acı) ince halkalar halinde doğrayın. Bir tavaya zeytinyağıyla birlikte taze domatesleri ve kurusunu, sivribiberi, kullanılıyorsa pul biberi koyup 3-4 dakika pişirin. Patlıcanları küçük parçalar halinde doğrayıp tavaya atın. Patlıcanlar iyice ısınınca sarmısaklı yoğurdun üzerine dizin. Bir tarafta tereyağını kızdırın ve kokusu çıkınca patlıcanın üzerine gezdirip sıcak servisyapın.






Click the image to open in full size.
YuReK isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Patlıcan Musakka Tarifi YuReK Et - Sebze Yemekleri 0 23.12.2012 17:09
Patatesli Patlıcan Yemeği eSiLa Et - Sebze Yemekleri 0 04.12.2012 11:22


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Site Optimizasyon : By eFe
Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları