Geri git   Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz > Serbest Kürsü > Yemek Tarifleri > Tatli Ve Tuzlu Tarifler

Balkabagi Turtasi tarifi


Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Tatli Ve Tuzlu Tarifler - kategorisi altındaki Balkabagi Turtasi tarifi isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme Stil
Alt 20.03.2013   #1
Derdin Ne ise Davan O'Dur
eFe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 3
Arkadaşlar: 0
Konular:
Mesajlar: 3.906
Rép Puanı: 2147483647
Rép Grafiği: eFe has a reputation beyond repute eFe has a reputation beyond repute eFe has a reputation beyond repute eFe has a reputation beyond repute eFe has a reputation beyond repute eFe has a reputation beyond repute eFe has a reputation beyond repute eFe has a reputation beyond repute eFe has a reputation beyond repute eFe has a reputation beyond repute eFe has a reputation beyond repute
Standart Balkabagi Turtasi tarifi

Balkabagi Turtasi


Malzemeler:

Tart hamuru (Pişmiş) 1 adet
Süt 1 bardak
Su 3 çorba kaşığı
Yumurta (Sarıları ayrılmış) 3 adet
Balkabağı (Pişirilmiş ve püre haline getirilmiş) 350 gr.
Jelatin 12 gr.
Pudra şekeri 6 kaşık
Toz şeker 12 çorba kaşığı (175 gr.)
KremŞanti 1 bardak
Tuz Yarım çay kaşığı
Küçük hindistancevizi (Çekilmiş) Yarım silme çay kaşığı
Tarçın (Çekilmiş) 1 silme çay kaşığı


Yapilisi:

Şekeri, tuzu, hindistancevizini, tarçını, sütü, suyu, yumurta sarılarını ve balkabağını ateşe dayanıklı bir kaseye koyun.
Üzerine jelatini serpin.
Kaseyi, kaynama kivamina gelmis su dolu bir genis kaba oturtun.
Karışımı sık sık karıştırarak yaklaşık 10 -15 dakika veya karışım iyice koyulaşıp jelatin tamamen eriyinceye kadar pişirin.
Kaseyi su dolu kaptan alın, sonra kenarları sertleşmeye başlayıncaya kadar soğutun.
Ayrı bir kasede, yumurta aklarını katılaşıncaya kadar çırpın, sonra pudra şekerini karıştırın.
Çırpılmış bu karışımı kabak karışımının içine katın.
Karışımı hazır tart hamurunun içine doldurun ve karışım sertleşinceye kadar dondurun.
Üstünü istediğiniz gibi kremşantiye ile süsleyin.

Taze balkabağını pişirmek için, kabuklarını soyun, 5 santimlik parçalar halinde kesin ve tuzlu suda yaklaşık yarım saat haşlayın.





Click the image to open in full size.
eFe isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Tag Ekle
balkabagi turtasi tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Etimek Tatlısı Tarifi eFe Tatli Ve Tuzlu Tarifler 0 28.02.2013 18:10
Ceviz Ezmesi Tarifi eFe Tatli Ve Tuzlu Tarifler 0 27.01.2013 23:02
Havuçlu Pilav Tarifi YuReK Pilavlar - Makarnalar 0 01.01.2013 17:39
Elma Reçeli Tarifi YuReK Tursular - Receller 0 01.01.2013 17:29
Lor Tatlısı Tarifi YuReK Tatli Ve Tuzlu Tarifler 0 01.01.2013 17:18


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Site Optimizasyon : By eFe
Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları