Geri git   Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz > Serbest Kürsü > Yemek Tarifleri > Tatli Ve Tuzlu Tarifler

Bülbül Yuvası


Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Tatli Ve Tuzlu Tarifler - kategorisi altındaki Bülbül Yuvası isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme Stil
Alt 16.04.2013   #1
||HüZüN DiYaRı||
eSiLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 2
Arkadaşlar: 2
Konular:
Mesajlar: 4.359
Rép Puanı: 2147483647
Rép Grafiği: eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute
Post Bülbül Yuvası

1 çay kaşığı limon suyu
Antep fıstığı
Kaymak
Nişasta
Aldığı kadar un
Şerbeti için;
4 bardak şeker
4 bardak su
2 damla limon suyu
Yapılışı:
yarım çay bardağı sirke, 1 yumurta, yarım paket margarin, 1’er su bardağı yoğurt, süt ve sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı limon suyu; aldığı kadar unla brlikte kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. Yoğrulan hamur ceviz büyüklüğünde 20 adet bezeye ayrılır. 1 su bardağı ceviz çekilir. 10 beze, nişasta serpilerek çay tabağı büyüklüğünde açılır ve üst üste serilir. Üst üste serilen 10 hamur aynı anda tepsi büyüklüğünde incecik açılır. Açılan her yufka; biraz ceviz serpildikten sonra oklavaya sarılır, büzülür ve yuva şeklinde içe doğru katlanarak yağlanmış tepsiye dizilir. Kalan 10 beze de aynı şekilde açılır, büzülür ve katlanır. 2 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı margarin kızdırılıp tepsiye yerleştirilen yufkaların üzerine dökülür. Bülbül yuvaları ortalama 180-200 derecede ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir. Şerbeti için; 4 bardak şeker, 4 bardak suyla kaynatılır. 1-2 taşım kaynatılan şerbet, 2 damla limon suyu eklenip ocaktan alınır. Pişen bülbül yuvalarının üzerine sıcak şerbet dökülür. Ceviz ve fındıklar robotta çekilir ve bülbül yuvalarının ortasına yerleştirilir. Üzerine antep fıstığı serpilmiş kaymakla birlikte sunulur.
Bülbül Yuvası servise hazırdır.

Click the image to open in full size.

eSiLa isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
CELALEDDİN ADA___Ağlar Bülbül FuRKaN iLahi DinLe 0 11.04.2013 08:50
osman öztunc ötme bülbül eFe Diğer Videolar 0 14.03.2013 13:24
Aile sevgi huzur yuvası HiCReT iSLamda aiLe 0 13.12.2012 21:19
Kuş yuvası köfte nasıl yapılır? eSiLa Et - Sebze Yemekleri 0 13.12.2012 14:30
Ötme bülbül HiCReT iLahi-eZGi SözLeri 0 12.12.2012 13:39


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Site Optimizasyon : By eFe
Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları