Geri git   Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz > Serbest Kürsü > Yemek Tarifleri > Tatli Ve Tuzlu Tarifler

Elmalı Şerbetli Kurabiye


Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Tatli Ve Tuzlu Tarifler - kategorisi altındaki Elmalı Şerbetli Kurabiye isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme Stil
Alt 20.12.2012   #1
Üye
HiCReT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 58
Arkadaşlar: 0
Konular:
Mesajlar: 732
Rép Puanı: 1
Rép Grafiği: HiCReT is an unknown quantity at this point
Thumbs up Elmalı Şerbetli Kurabiye

Malzemeler
  • 2 yumurta
  • 1 paket (250 gr) margarin
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • Hindistan cevizi
İçi için:
  • 3 iri boy elma
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz veya fındık içi
Dışı için:
  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Hindistan cevizi
Click the image to open in full size.
Elmaları soyup rendeleyerek şeker ilavesiyle elmalar suyunu bırakıp çekene dek pişirin. Sonra tarçın ve ceviz içini ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Bu arada eritip ılıttığınız margarini, yoğurdu, yumurtaları ve şekeri karıştırın. İçine elenmiş unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip özlü bir hamur yoğurun. Hamuru 10 dk. dinlendirin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. İşaret parmağınızla hamurun iç kısmını oyarak mümkün olduğunca inceltin. Hamurların boşluklarına soğuyan elmalı içi doldurup kapatın. Yuvarlak şekildeki hamurları yağlanmış fırın kabına dizin ve ısıtılmış 190 C fırında kurabiyelerin altı ve üstü pembeleşene kadar pişirin.
Bu arada dışı için şekeri ve suyu 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1 dakika daha kaynatmaya devam edin ve sonra şerbeti iyice soğutun. Kurabiyeleri fırından alır almaz soğuk şerbetin içine bırakın. 5-10 dakika daha altüst ederek kurabiyelerin şerbeti emmesini sağlayın. Daha sonra kurabiyeleri şerbetten çıkararak hindistan cevizi içinde yuvarlayarak servis tabağına alın.
Tarifin aslı portakalağacına aittir. Ben şerbetinde ve iç malzemesinde değişiklikler yaptım malzemeler tam geldi o şekilde de paylaşıyorum. Afiyet olsun.

HiCReT isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kek Tarifleri - Elmalı Strudel SıLa Kek Ve Pastalar 0 06.12.2012 10:41


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Site Optimizasyon : By eFe
Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları