Geri git   Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz > Serbest Kürsü > Yemek Tarifleri > Tatli Ve Tuzlu Tarifler

Etimek Tatlisi Tarifi...


Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Tatli Ve Tuzlu Tarifler - kategorisi altındaki Etimek Tatlisi Tarifi... isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme Stil
Alt 31.12.2012   #1
||HüZüN DiYaRı||
eSiLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 2
Arkadaşlar: 2
Konular:
Mesajlar: 4.359
Rép Puanı: 2147483647
Rép Grafiği: eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute
Post Etimek Tatlisi Tarifi...

Click the image to open in full size.


Canınız hem şerbetli hem de ağır olmayan bir lezzet istediğinde yapabileceğiniz güzel bir tatlı tarifi vermek istiyorum.Kendisi ekmek kadayıfının hafif versiyonu.Yapılışı çok kolay ama yapınca biraz buzdolabında beklerse daha güzel oluyor.O nedenle akşam için yapacaksanız sabahtan yapmanızda fayda var.


Eğer karamel tadı seviyorsanız şerbetini yaparken tencereye önce sadece şekeri koyup biraz rengi koyulaşana kadar pişirin(şekeri karamelize edin) daha sonra suyu ilave edip şerbeti kaynatın.Tencerede yana şekere suyu ilave ettiğinizde şeker katılaşacaktır merak etmeyin daha sonra erir.Ben bazen bu şekilde yapıyorum,bazen de normal şerbet kaynatıp etimeklere döküyorum.



Malzemeler :

1 paket tuzsuz etimek



Muhallebisi :

4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
1 su bardağı tozşeker
1 vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı



Şerbeti :

2,5 su bardağı tozşeker
2,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu


Üzeri :

1 su bardağı soğuk süt
1 poşet kremşanti
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz


Tencereye şeker,su ve limon suyunu ekleyip şerbeti pişirelim,şerbet fokurdayınca 10 dakika daha kaynasın ve altını kapatalım.

Cam fırın tepsisine etimekleri dizelim,sıcak şerbeti üzerine gezdirelim,iyice çeksin,ılısın.

Vanilya ve tereyağ hariç tüm malzemelerle muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirelim,göz göz olunca vanilya ve yağı ekleyip,ateşten alalım,ilk sıcağı çıkıp beş dakika geçince etimeklerin üzerine muhallebiyi dökelim.

Tatlının muhallebisi soğuyunca 1 bardak sütle şantiyi hazırlayıp üzerine eşit bir şekilde yayalım.

İri kıyılmış cevizleri tatlıya serpiştirelim,buzdolabında 3-4 saat dinlendirip servis yapalım.

Afiyet olsun..

eSiLa isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Oklava Baklavası tarifi SıLa Tatli Ve Tuzlu Tarifler 7 12.03.2013 14:25
Domatesli Makarna Tarifi YuReK Pilavlar - Makarnalar 0 25.12.2012 19:33
Patlıcan Musakka Tarifi YuReK Et - Sebze Yemekleri 0 23.12.2012 17:09
Kek Tarifleri - Sodalı Kek Tarifi Ve Yapılışı SıLa Kek Ve Pastalar 0 06.12.2012 10:27
Kalburabastı Tatlısının Tarifi... eSiLa Tatli Ve Tuzlu Tarifler 0 03.12.2012 22:30


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Site Optimizasyon : By eFe
Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları