Geri git   Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz > Serbest Kürsü > Yemek Tarifleri > Tatli Ve Tuzlu Tarifler

Etimek Tatlısı Tarifi


Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Tatli Ve Tuzlu Tarifler - kategorisi altındaki Etimek Tatlısı Tarifi isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme Stil
Alt 28.02.2013   #1
Derdin Ne ise Davan O'Dur
eFe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 3
Arkadaşlar: 0
Konular:
Mesajlar: 3.906
Rép Puanı: 2147483647
Rép Grafiği: eFe has a reputation beyond repute eFe has a reputation beyond repute eFe has a reputation beyond repute eFe has a reputation beyond repute eFe has a reputation beyond repute eFe has a reputation beyond repute eFe has a reputation beyond repute eFe has a reputation beyond repute eFe has a reputation beyond repute eFe has a reputation beyond repute eFe has a reputation beyond repute
Standart Etimek Tatlısı Tarifi

Click the image to open in full size.

Etimek tatlısı tarifi, oktay usta etimek tatlısı nasıl yapılır, resimli anlatımlı açıklamalı etimek tatlısı yapılışı, etimek tatlısı tarifi yapımı oktay usta etşmek tatlısı nasıl yapılır.
Sitemize son zamanlarda Tatli Ve Tuzlu Tarifler bölümü açtık. bu bölümü dahada genişletmeyi düşünüyoruz. En çokta tatlı ve pasta tarifleri ile diyet yemekleri üzerinde yoğunlaşmak istiyorum. Bu yazımızda da Oktay Usta usulü etimek tatlısının yapılılını anlatacağım.
Malzeme Listesi
1 Paket Tuzsuz Etimek
1 Su Bardağı Şeker
2 Su Bardağı Su
(Bu İki Malzeme Etimeği Islatmak İçin Kullanılacak)

Kreması İçin: 5 Su Bardağı Süt, 1 Su Bardağı Şeker, 1 Su Bardağı Un, Vanilya.

Üzeri İçin: 1 Su Bardağı Süt, 1 Paket Kremşanti. Hazırlanışı:
İlk önce etimeklerimizi dikdörtgen borcama diziyoruz. Daha sonra etimekleri ıslatmak için ocağa bir tencereye ilk önce 1 su bardağı şekeri döküyoruz


O hafiften karamelize olduktan sonra üzerine 2 su bardağı suyu ilave ediyoruz. Kaynadıktan sonra etimeklerin üzerine döküyoruz. Hepsinin ıslanması lazım. Başka bir tarafta kremamızı hazırlıyoruz. Süt, şeker ve unu hep birlikte tencereye koyup, karıştırıyoruz.
Kaynarken de vanilyayı döküp, ocaktan alıyoruz. Islatılmış etimeklerimizin üzerine döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. En son kremşanti dökülecek. Kremşantimizide 1 su bardağı süt ve 1 paket kremşantiyi iyice çırpıp, buzdolabında iyice soğumasını sağladıktan sonra, kremamızın üzerine boşaltıp, güzelce üstünü kapatıyoruz.
İsterseniz üzerine ceviz veya fındık serpebilirsiniz.

Bu yazı etimek tatlısı tarafından etimek tatlısı tarifi, oktay usta etimek tatlısı nasıl yapılır, resimli anlatımlı açıklamalı etimek tatlısı yapılışı, etimek tatlısı tarifi yapımı oktay usta etşmek tatlısı nasıl yapılır konusunda yazılmıştır.





Click the image to open in full size.

Konu eFe tarafından (28.02.2013 Saat 18:13 ) değiştirilmiştir.
eFe isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Tag Ekle
etimek tatlısı tarifi , etimek tatlısı tarifi yapım , etşmek tatlısı nasıl yapılır , oktay usta etimek tatlısı nasıl yapılır , resimli anlatımlı açıklamalı etimek tatlısı yapılışı , ı oktay usta


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cevizli Burma Tatlısı tarifi eFe Tatli Ve Tuzlu Tarifler 0 28.02.2013 09:32
Kivili Salepli irmik Tatlısı tarifi eFe Tatli Ve Tuzlu Tarifler 0 23.02.2013 00:01
Revani Tatlısı Tarifi eSiLa Tatli Ve Tuzlu Tarifler 0 06.01.2013 23:18
Haşhaşlı Revani Tatlısı Tarifi eSiLa Tatli Ve Tuzlu Tarifler 0 06.01.2013 23:15
Lor Tatlısı Tarifi YuReK Tatli Ve Tuzlu Tarifler 0 01.01.2013 17:18


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Site Optimizasyon : By eFe
Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları