Geri git   Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz > Serbest Kürsü > Yemek Tarifleri > Tatli Ve Tuzlu Tarifler

Hindistan cevizli kakolu muhallebi sarması


Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Tatli Ve Tuzlu Tarifler - kategorisi altındaki Hindistan cevizli kakolu muhallebi sarması isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme Stil
Alt 06.03.2013   #1
||HüZüN DiYaRı||
eSiLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 2
Arkadaşlar: 2
Konular:
Mesajlar: 4.359
Rép Puanı: 2147483647
Rép Grafiği: eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute
Post Hindistan cevizli kakolu muhallebi sarması

Click the image to open in full size.


MALZEMELER:

1 cay bardagi hindistan cevizi
3 su bardagi sut
1 cay bardagi un
1 cay bardagi toz seker
1 yemek kasigi bitter kakao
1 yemek kasigi normal kakao
1 paket vanilin
1 poset krem santi

Krem santiyi cirpmak icin 1 cay bardagi sut

Click the image to open in full size.



YAPILISI:

Un, kakao ve toz sekeri tencerede karistiriyoruz. Amacimiz topaklanmanin onune gecmek.
Karismis toz karisima 3 bardak sutu ekleyip tel cirpiciyla cirparak pisiriyoruz.
Muhallebimiz kaynadiktan sonra 3-4 dakika daha pisirip ocagi kapatiyoruz.
Ocagi kapattiktan sonra vanilyayi ekleyip muhallebimizi mikserle cirpiyoruz.
Tirtikli buyuk boy dikdortgen borcama 1 cay bardagi hindistan cevizini her yerine gelecek sekilde serpiyoruz.
Muhallebiyi bekletmeden hindistan cevizinin ustune dokuyoruz tum tepsiyi kaplayacak sekilde ve iliyinca buzdolabina kaldirip tamamen sogumaya birakiyoruz.
Krem santimizi sutle cirpiyoruz ve buzdolabina kaldiriyoruz.
Muhallebi ve santiyi 1-2 saat sonra soguyup kivam aldiklarinda bulusturuyoruz (krem santiyi muhallebinin ustune ekmege yag surer gibi suruyoruz) ve 1 gece buzdolabinda dinlendiriyoruz.
Ertesi gun tepsinin kisa kenarindan 3'e ve uzun kenarindan 4'e olmak uzere tatlimizi dilimleyip 12 dilim elde ediyoruz.
Her bir dilimi spatula yardimiyla rulo yapip servis tabagina aliyoruz.

*Bu tatliyi ayni gun yapip ikram etmek de mumkun ancak bir gece buzdolabinda beklediginde sarmasi, ikrami daha kolay oluyor, tatli tam olarak oturuyor.

**Tatliyi yaparken hic yag kullanmiyoruz ancak krem santi kullandigimizi goz ardi etmeyelim

***Bitter kakaonuz yoksa onun yerine normal kakaoyu toplamda 3 kasik kullanabilirsiniz.

**** Cay bardagimiz en kucuk boy klasik eski tip.

eSiLa isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:



Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Site Optimizasyon : By eFe
Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları