|
Kadayıflı muhallebiDini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Tatli Ve Tuzlu Tarifler - kategorisi altındaki Kadayıflı muhallebi isimli konuyu görüntülemektesiniz. |
![]() ![]() |
|
LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme | Stil |
![]() |
#1 |
![]() MALZEMELER Yarım kg kadayıfın 3\1 kullanılır 2 çorba kaşığı tereyağ 1 çay bardağı şeker Muhallebi 1 litre süt 2 kahve fincanı un 1 kahve fincanı mısır nişastası 1 su bardağı şeker 1 su bardağı krema Damla sakızı YAPILIŞI Kadayıf küçük parçalara bölünür. Tereyağ ile ocakta kızarıncaya kadar kavrulur. Ocaktan almadan 1 çay bardağı şeker ilave edilir ve altı kapatılır. Tencereye süt, un, nişasta, şekeralınır ve karıştırarak pişirilir. Damla sakızı yerine ben bir tane şekersiz sakız ilave ettim. Muhallebi ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Soğuyan muhallebiye krema eklenir ve blendırla 5 dakika çırpılır. Cam tepsinin altına kadayıfın yarısı yayılır. Üzerine muhallebi ve tekrar kadayıf yayılır ve buzdolabında bir gece dinlendikten sonra servis yapılı |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | Konuyu değerlendir |
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
BebekLerde Ek Gıdalara Ne Zaman Başlamalı? | YuReK | Sağlıklı Hayat - Sifali Bitkiler | 0 | 05.01.2013 17:10 |
Sakızlı Muhallebi Tarifi | YuReK | Tatli Ve Tuzlu Tarifler | 0 | 01.01.2013 17:15 |
Sitemizde Yenimisiniz ? | Yardım Konuları |