Geri git   Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz > Serbest Kürsü > Yemek Tarifleri > Tatli Ve Tuzlu Tarifler

Lor Tatlısı


Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Tatli Ve Tuzlu Tarifler - kategorisi altındaki Lor Tatlısı isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme Stil
Alt 16.04.2013   #1
||HüZüN DiYaRı||
eSiLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 2
Arkadaşlar: 2
Konular:
Mesajlar: 4.359
Rép Puanı: 2147483647
Rép Grafiği: eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute
Post Lor Tatlısı

LOR TATLISI
Malzemeler:
250 gr tuzsuz lor
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı irmik
5 adet yumurta
1 adet limon
2 yemek kaşığı margarin
Antep fıstığı
Şerbeti için;
5 bardak şeker
4 bardak su
Limon suyu
Yapılışı:1 su bardağı süt; 2 yemek kaşığı margarin eklenerek kaynatılır. Kaynayan süte 2 yemek kaşığı irmik ve 3 yemek kaşığı un katılır ve devamlı karıştırılarak hamur kıvamına gelene kadar pişirilir. Pişen hamur oda sıcaklığında soğutulur.
Şerbeti için; 5 abrdak şeker, 4 bardak suyla 1-2 taşım kaynatılır ve biraz limon suyu damlatılıp ocaktan alınır. Soğuyan hamura; 250 gram tuzsuz lor ve 1 limon kabuğu rendesi eklenir. Hamur mikserle karıştırılırken 5 adet yumurta tek tek kırılır. Tatlı hamuru; ucu kesilen bir poşete doldurulur ve fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde sıkılır. Hamurların üzerine 1’er tane antep fıstığı yerleştirilir. Hamurlar ortalama 180 derecedeki fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkartılan sıcak hamurların üzerine sıcak şerbet dökülür. Antep fıstığı serpilir.
Lor Tatlısı servise hazırdır.

Click the image to open in full size.

eSiLa isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:



Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Site Optimizasyon : By eFe
Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları