Geri git   Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz > Serbest Kürsü > Yemek Tarifleri > Tatli Ve Tuzlu Tarifler

Lor Tatlısı Tarifi


Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Tatli Ve Tuzlu Tarifler - kategorisi altındaki Lor Tatlısı Tarifi isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme Stil
Alt 01.01.2013   #1
BuZ KeSMiŞ YüReGiM
YuReK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 44
Arkadaşlar: 3
Konular:
Mesajlar: 4.909
Rép Puanı: 20010
Rép Grafiği: YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute
Standart Lor Tatlısı Tarifi

Lor Tatlısı Tarifi


Click the image to open in full size.

Lor Tatlısı Tarifi
Lor tatlısı Ayvalık yöresine ait güzel ve pratik bir tatlı tarifi olarak bilinmektedir.
Malzemeleri:

- 500 Kilogram tatlı lor peyniri
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı tereyağı
- Yarım kahve fincanı irmik
- 4 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı karbonat
- 3 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- Yarım adet limonun suyu

Lor Tatlısı Yapılışı:
Bir tencere de 4 su bardağı su ile 3 su bardağı toz şekeri kaynatıyoruz. Kıvama gelince yarım limonun suyunu içerisine sıkın. Beş dakika kadar daha kaynatın ve ocaktan alın. Bir kenarda soğumaya bırakın. Bir karıştırma kabında lor peyniri, un, yarım fincan irmik, 1 çay bardağı kadar toz şeker, yarım bardak erimiş tereyağı ve kabartma tozunu karıştıralım.
Yaptığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlıyoruz. Tabanı yağlanmış fırın tepsisine sıra ile diziyoruz. 180 derece ısınmış fırında renk alana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan sonra sıcakken soğuk şerbet döküyoruz. Daha sonra üzerine fıstık veya Hindistan cevizi serpiyoruz. Afiyet olsun.





Click the image to open in full size.
YuReK isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Oklava Baklavası tarifi SıLa Tatli Ve Tuzlu Tarifler 7 12.03.2013 14:25
Sakızlı Muhallebi Tarifi YuReK Tatli Ve Tuzlu Tarifler 0 01.01.2013 17:15
Çağla Turşusu Tarifi YuReK Tursular - Receller 0 01.01.2013 17:12
Domatesli Makarna Tarifi YuReK Pilavlar - Makarnalar 0 25.12.2012 19:33
Patlıcan Musakka Tarifi YuReK Et - Sebze Yemekleri 0 23.12.2012 17:09


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Site Optimizasyon : By eFe
Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları