Geri git   Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz > Serbest Kürsü > Yemek Tarifleri > Tatli Ve Tuzlu Tarifler

Midye tatlısı


Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Tatli Ve Tuzlu Tarifler - kategorisi altındaki Midye tatlısı isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme Stil
Alt 02.03.2013   #1
||HüZüN DiYaRı||
eSiLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 2
Arkadaşlar: 2
Konular:
Mesajlar: 4.359
Rép Puanı: 2147483647
Rép Grafiği: eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute
Post Midye tatlısı

Click the image to open in full size.

Malzemeler:



Hamuru için;

1 adet yumurta 20 gr.yaşmaya (bende kuru toz maya vardı -1 paket kullandım) 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı süt 1 fiske tuz Aldığı kadar un (yaklaşık 2 su bardağı kadar)


İçi;

1 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)


Şurubu;


3,5 su bardağı su 3,5 su bardağı şeker 1/2 limon suyu

Ayrıca açmak için nişasta ve üzerine sürmek için 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
Yapılışı:

Öncelikle verilen malzemelerle şurubu hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
Yumurta,yağ,süt,maya,tuz ve unla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Hamuru 12 parçaya bölüp bezeler hazırlıyoruz ve nişasta yardımı ile hepsini tabak büyüklüğünde açıyoruz.
Daha sonra bunları da 6 yufka-6 yufka şeklinde iki guruba ayırıp üstüste koyun. Daha büyük bir yufka şeklinde bunları açın. Dikdörtgen şekli vermeye çalışın. Dikdörtgen şeklindeki hamuru da rulo yapın ve 1 cm. arayla kesin. Kestiğiniz parçaları yassı olarak tezgaha koyup merdaneyle hafifçe açın. İçlerine eritilmiş tereyağı sürüp ortalarına ceviz koyup uçlarını kapatın. Üstlerine de hafifçe tereyağ sürüp tepsiye dizin. 180 dereceli fırında üstleri pembeleşene dek pişirin.Sıcak hamurun üzerine soğutulmuş şerbeti dökün.

alıntı

eSiLa isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sütlü İncir Tatlısı Tarifi eFe Tatli Ve Tuzlu Tarifler 2 28.02.2013 20:34
Etimek Tatlısı Tarifi eFe Tatli Ve Tuzlu Tarifler 0 28.02.2013 18:10
Sevgi Tatlısı YuReK DostLuk-Sevgi-aSka Dair 0 19.01.2013 12:28
Lor Tatlısı Tarifi YuReK Tatli Ve Tuzlu Tarifler 0 01.01.2013 17:18
Bayram Tatlısı Yufkalı Kadayıf Tatlısı SıLa Tatli Ve Tuzlu Tarifler 0 28.11.2012 14:28


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Site Optimizasyon : By eFe
Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları