Geri git   Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz > Serbest Kürsü > Yemek Tarifleri > Tatli Ve Tuzlu Tarifler

Milföylü Tarifler- Milföy Ekler


Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Tatli Ve Tuzlu Tarifler - kategorisi altındaki Milföylü Tarifler- Milföy Ekler isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme Stil
Alt 14.01.2013   #1
~ஐHiCLiK MaKaMiஐ~
SıLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 1
Arkadaşlar: 7
Konular:
Mesajlar: 4.744
Rép Puanı: 2147483647
Rép Grafiği: SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute
SıLa - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Milföylü Tarifler- Milföy Ekler

Click the image to open in full size.

Malzemeler:

10 adet Milföy hamuru
3 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı olarak)
5 adet yeşil elma
1/2 bardak kuru üzüm
1/2 bardak dövülmüş fındık
1/3 bardak toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 adet yumurta sarısı

Servisi için;

Pudra şekeri

İçini hazırlamak için geniş bir tavaya tereyağı koyun ve kızdırın. Elmaları soyun,
1 cm büyüklüğünde küpler halinde doğrayın. Elmaları tereyağında hiç su kalmayıncaya kadar soteleyin. İçine yıkanmış kuru üzümleri ekleyin ve 5 dakika daha kavurun. Toz şeker, fındık ve tarçını ekleyin. Şeker önce eriyecek ve elmalarınızı sulandıracaktır. Şeker elmalarda ağdalı bir kıvam alıncaya kadar, yaklaşık 10 dakika daha kavurun. Hazırladığınız harcı bir süre soğutun. Elmalı harcı el yordamıyla büyüttüğünüz hamurun uzun kenarının ön kısmına koyun. Kenarlardan 5’er cm boşluk bırakın. Önce kenarlarını içe katlayın ve sonra hamuru içindeki elmaları dağıtmadan katlayarak sona doğru rulo yapın. Bir tepsi alın ve altını bir fırça yardımı ile hafifçe ıslatın. Ek yeri alta gelecek şekilde hamuru tepsiye koyun ve üzerine yumurta sarısı sürün. 175˚C önceden ısıtılmış fırında altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin. Elmalı strudel soğuyunca üzerine pudra şekeri serpiştirin. 2 cm’lik dilimler halinde keserek servis edin.





Click the image to open in full size.



// EsâS Gurbet, DuaLarda oLmamak oLsa GereK . . .//
SıLa isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Tag Ekle
milföy ekler , milföylü tarifler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Beyaz Çikolatalı Milföy Pastası YuReK Kek Ve Pastalar 0 01.01.2013 17:53
Ekler Pastası YuReK Kek Ve Pastalar 0 23.12.2012 18:04


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Site Optimizasyon : By eFe
Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları