Geri git   Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz > Serbest Kürsü > Yemek Tarifleri > Tatli Ve Tuzlu Tarifler

Muzlu Karamelli Tartölet


Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Tatli Ve Tuzlu Tarifler - kategorisi altındaki Muzlu Karamelli Tartölet isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme Stil
Alt 10.03.2013   #1
~ஐHiCLiK MaKaMiஐ~
SıLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 1
Arkadaşlar: 7
Konular:
Mesajlar: 4.744
Rép Puanı: 2147483647
Rép Grafiği: SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute
SıLa - MSN üzeri Mesaj gönder
Arrow Muzlu Karamelli Tartölet

..Click the image to open in full size.

2,5 su b. un
100 gr. tereyağı
1 yumurta
1 çay b. toz şeker
1 pk. vanilya
1 çay k. kabartma tozu DOLGUSU İÇİN:
1 su b. fındık
1 çay b. toz şeker
1 yumurta akı
KARAMEL SOSU İÇİN:
1 su b. toz şeker
1 pk. krema
ÜZERİ İÇİN:
muz


HAZIRLANIŞI: Unu karıştırma kabına alıyoruz. Ortasını açıyoruz ve ortaya tereyağını koyuyoruz. Üzerine yumurtayı kırıyoruz. Şekeri, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave ediyoruz ve ortadan karıştırmaya başlıyoruz. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

Elde ettiğimiz hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp, yuvarlıyoruz.Yağlanmış tartölet kalıplarına hamurları koyuyoruz. Elimizle bastırarak kalıpların içlerini hamurla kaplıyoruz. Fazla gelen kısımları bıçakla kesiyoruz.Dolgusu için, yumurta akını bir kaseye ayırıyoruz. Şekerini döküyoruz ve karıştırıyoruz. Fındığı kırıyoruz ve kaseye koyuyoruz. Harcımızı karıştırıyoruz ve yoğuruyoruz. Hazırladığımız dolguyu hamurların içine paylaştırıyoruz ve kaşıkla yayıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.Karamel sosu için, toz şekeri tavaya döküyoruz. Kısık ateşte şekeri eritiyoruz. Şeker eriyince, üzerine kremayı döküyoruz ve karameli karıştırıyoruz.Fırından çıkardığımız tartöletlerin üzerine dilimlenmiş muzları yerleştiriyoruz. Üstüne de karamel sos dökerek servis ediyoruz.







Click the image to open in full size.



// EsâS Gurbet, DuaLarda oLmamak oLsa GereK . . .//
SıLa isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Muzlu Cevizli Balli Kek SıLa Kek Ve Pastalar 0 08.03.2013 14:38
Çikolatalı Muzlu Krep SimaL Tatli Ve Tuzlu Tarifler 0 03.03.2013 16:20
Muzlu Kakao Güzeli SıLa Kek Ve Pastalar 0 06.12.2012 10:20


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Site Optimizasyon : By eFe
Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları