Geri git   Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz > Serbest Kürsü > Yemek Tarifleri > Tatli Ve Tuzlu Tarifler

Papyon Tatlisi Enfes !


Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Tatli Ve Tuzlu Tarifler - kategorisi altındaki Papyon Tatlisi Enfes ! isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme Stil
Alt 05.01.2013   #1
~ஐHiCLiK MaKaMiஐ~
SıLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 1
Arkadaşlar: 7
Konular:
Mesajlar: 4.744
Rép Puanı: 2147483647
Rép Grafiği: SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute
SıLa - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Papyon Tatlisi Enfes !

..Click the image to open in full size.



Malzemeler :
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı sirke
Bir tutam tuz
Aldığı kadar un

Üzeri İçin;
Ceviz
1 adet yumurtanın akı
150 gr eritilmiş tereyağı

Şerbeti İçin;
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
2-3 damla limon suyu

Yapılışı :
Öncelikle şerbet için, tozşeker ve su kaynatılır. Limon suyu ilave edilip 2 taşım daha kaynattıktan sonra ocağın altı kapatılır ve soğuması için kenara alınır. Süt, yumurta, sıvıyağ, sirke, bir tutam tuz ve un derin bir kaseye alınır. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Hamurun üzeri nemli bir bezle örtülüp 15 dakika dinlendirilir. Hamur 3 eşit parçaya ayrılır. Her bir hamur parçası çok ince olacak şekilde açılır. Geniş ağızlı bir su bardağı ile hamurlardan yuvarlaklar kesilir. 4 adet yuvarlak hamur aralarına eritilmiş tereyağı sürülerek üst üste yerleştirilir. Ortasından büzerek papyon şekli verilir ve üzerine tereyağı sürülür. Yarım cevizin altı yumurta akına batırılıp tatlının orta kısma yapıştırılır. Kesilen diğer yuvarlak hamurlar da aynı şekilde hazırlanır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Soğuk şerbet, sıcak tatlının üzerine gezdirilir. Şerbeti çektikten sonra servis yapılır.





Click the image to open in full size.



// EsâS Gurbet, DuaLarda oLmamak oLsa GereK . . .//
SıLa isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Tag Ekle
papyon , serbetli , tatlilar , tatlisi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kremali Incir Tatlisi SıLa Kek Ve Pastalar 0 05.01.2013 11:54


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Site Optimizasyon : By eFe
Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları