Geri git   Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz > Serbest Kürsü > Yemek Tarifleri > Tatli Ve Tuzlu Tarifler

Like Tree1Likes
  • 1 Post By eSiLa

Pratik Baklava


Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Tatli Ve Tuzlu Tarifler - kategorisi altındaki Pratik Baklava isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme Stil
Alt 13.12.2012   #1
||HüZüN DiYaRı||
eSiLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 2
Arkadaşlar: 2
Konular:
Mesajlar: 4.359
Rép Puanı: 2147483647
Rép Grafiği: eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute eSiLa has a reputation beyond repute
Lightbulb Pratik Baklava

KOLAY BAKLAVA (Milföy Hamurundan)

Click the image to open in full size.



Malzemeler:

* 8 yaprak milföy hamuru
* Yarım çay bardağı fındık
* Yarım çay bardağı ceviz
* Yarım çay bardağı fıstık veya badem
* 3 yumurta
* Yarım paket margarin


Şerbeti İçin:

* 3 su bardağı su
* 3 su bardağı şeker
* yarım limon


Hazırlanması:

- İç malzemesi için, 2 yumurtayı çırpın. Fındık, fıstık, cevizi içine karıştırın.
- Daha sonra 4 tane milföy hamurunu birbiri ile kenarlarından birleştirip merdane ile fazla bastırmadan kare şeklinde açın. Yapışmaması için un kullanabilirsiniz.
- Büyük boy kare borcam tepsinin tabanını yağlayıp, açtığınız hamuru borcamın tabanına yerleştirin. Eğer büyük gelmişse kenarlarını kesip üzerine yerleştirin.
- İç malzemesini koyun. Kalan 4 milföy hamurunu da aynı şekilde merdane ile açıp üzerine yerleştirin.
- Hamuru istediğiniz şekilde kesip, üzerine yumurta sürün. Margarini eritip kızgın olarak üzerine dökün.
- Tabiki her tarafına yayılacak şekilde. 180 derece fırında kızarana dek pişirin.
- Şerbetini kaynatın. Ocaktan indirmeden 1-2 dakika önce limon sıkın, soğumaya bırıkın.
- İkisi de ılık olacak şekilde şerbeti baklavanın üzerine dökün. Dondurma ile servis yapabilirsiniz.


Afiyet Olsun

SıLa likes this.
eSiLa isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Alt 13.12.2012   #2
~ஐHiCLiK MaKaMiஐ~
SıLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 1
Arkadaşlar: 7
Konular:
Mesajlar: 4.744
Rép Puanı: 2147483647
Rép Grafiği: SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute
SıLa - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Cevap: Pratik Baklava

Tesekkürler paylasim icin..
Olsada yesek





Click the image to open in full size.



// EsâS Gurbet, DuaLarda oLmamak oLsa GereK . . .//
SıLa isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mutfakda Pratik Bilgiler... eSiLa Pratik Bilgiler 3 01.03.2013 13:12


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Site Optimizasyon : By eFe
Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları