Geri git   Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz > Serbest Kürsü > Yemek Tarifleri > Tatli Ve Tuzlu Tarifler

Sakızlı Muhallebi Tarifi


Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Tatli Ve Tuzlu Tarifler - kategorisi altındaki Sakızlı Muhallebi Tarifi isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme Stil
Alt 01.01.2013   #1
BuZ KeSMiŞ YüReGiM
YuReK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 44
Arkadaşlar: 3
Konular:
Mesajlar: 4.909
Rép Puanı: 20010
Rép Grafiği: YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute
Standart Sakızlı Muhallebi Tarifi

Sakızlı Muhallebi Tarifi


Click the image to open in full size.

Sakızlı Muhallebi Tarifi

Malzemeler:
3kg.süt
10 çorba kaşığı un
750 gr. tozşeker
4 adet nohut büyüklüğünde
damlasakızı
Krokan yapımı için
100 gr. beyazlatılmış badem
4-5 çorba kaşığı tozşeker

Yapılışı:

Öncelikle krokanı yapmak için şekeri erittikten sonra beyazlatılmış bademleri ekleyip şeker hafif karamelize bir renk alana kadar ocakla tutun. Daha sonra malzemeyi üzerine soğuk su dökülmüş mutfak tezgâhına dökün. İyice soğuduktan sonra kırarak toplayın. Çok iri olan parçalan küçültün. Sütün I kg.lık kısmını boza kıvamına gelene kadar unla halledin. Pütürlü kalmaması için karışımı ince bir süzgeçten geçirin. Kalan sütü kaynatıp şekeri ekleyin. Şeker eriyince, sürekli karıştırmak suretiyle sütle un karışımını ve sakızı katın. Kaynayana kadar karıştırın. 10-15 dakika fokurdatarak pişirin. Daha sonra ocağı söndürüp tencerenin kapağını kapatarak soğumasını bekleyin. Bir kaşık veya telle soğumuş muhallebiyi çırpın. Eğer fazla koyu ise 5-10 kaşık arası soğuk sütü sürekli karıştırarakyedirin. Bir servis kabına aktardığınız muhallebiyi buzdolabında I saat kadar beklettikten sonra üzerine bademli krokanı serpip servisyapın.
Krokan servisten hemen önce konulmalıdır. Yoksa karamelize şeker sulanır.
Bademleri beyazlatmak için üzerine çıkacak kadar soğuk su dolu bir tencereye koyun. Kaynatmadan su ısınana kadar ateşin üzerinde tutun. Bu şekilde bir süre bekletilen bademlerin kabukları çok kolay soyulacaktır.





Click the image to open in full size.
YuReK isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Oklava Baklavası tarifi SıLa Tatli Ve Tuzlu Tarifler 7 12.03.2013 14:25
Çağla Turşusu Tarifi YuReK Tursular - Receller 0 01.01.2013 17:12
Domatesli Makarna Tarifi YuReK Pilavlar - Makarnalar 0 25.12.2012 19:33
Patlıcan Musakka Tarifi YuReK Et - Sebze Yemekleri 0 23.12.2012 17:09
Kek Tarifleri - Sodalı Kek Tarifi Ve Yapılışı SıLa Kek Ve Pastalar 0 06.12.2012 10:27


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Site Optimizasyon : By eFe
Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları