Geri git   Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz > Serbest Kürsü > Yemek Tarifleri > Tatli Ve Tuzlu Tarifler

Sokak Simidi Tarifi


Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Tatli Ve Tuzlu Tarifler - kategorisi altındaki Sokak Simidi Tarifi isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme Stil
Alt 03.03.2013   #1
~ஐHiCLiK MaKaMiஐ~
SıLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 1
Arkadaşlar: 7
Konular:
Mesajlar: 4.744
Rép Puanı: 2147483647
Rép Grafiği: SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute SıLa has a reputation beyond repute
SıLa - MSN üzeri Mesaj gönder
Thumbs up Sokak Simidi Tarifi

..Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.

Malzemeler :
  • 1 Paket yaş maya
  • 1 Tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 1 Çay bardağı ılık su
  • 1/2 Çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 Çay bardağı süt
  • 3 Su bardağı un
  • 1 Çay bardağı susam
Sosu için;
  • 2 Çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 Çorba kaşığı pekmez
  • 2 Çorba kaşığı su
Sokak Simidi Tarifi :
  1. Yoğurma kabına maya, tuz ve şekeri koyuyoruz. Üzerine 1 çay bardağı ılık su döküp mayanın çözülmesi için 3-5 dakika bekliyoruz. Sıvı yağı ve sütü döküp karıştırıyoruz. Unu ilave edip yoğurmaya başlıyoruz. Yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
  2. Yoğurma kabının üzerini kapatıp yarım saat mayalanmasını bekliyoruz. Hamuru 7 bezeye bölüyoruz, hamuru elimizle çubuk şeklinde yuvarlıyoruz. Hamuru iki ucundan ters yöne kıvırıp simit şekli veriyoruz. Daha sonra iki ucu birleştirip önce hazırladığımız sosa sonra susama batırıyoruz.
  3. Tepsi de 10-15 dakika daha mayalandırıp 180-190 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.
Sosun Tarifi :Sıvı yağ, pekmez ve suyu koyup 1 kaşık yardımı ile karıştırıyoruz.





Click the image to open in full size.



// EsâS Gurbet, DuaLarda oLmamak oLsa GereK . . .//
SıLa isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Etimek Tatlısı Tarifi eFe Tatli Ve Tuzlu Tarifler 0 28.02.2013 18:10
Ceviz Ezmesi Tarifi eFe Tatli Ve Tuzlu Tarifler 0 27.01.2013 23:02
Tez Pişti Tarifi YuReK Tatli Ve Tuzlu Tarifler 0 01.01.2013 18:21
Elma Reçeli Tarifi YuReK Tursular - Receller 0 01.01.2013 17:29
Lor Tatlısı Tarifi YuReK Tatli Ve Tuzlu Tarifler 0 01.01.2013 17:18


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Site Optimizasyon : By eFe
Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları