Geri git   Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz > Serbest Kürsü > Yemek Tarifleri > Tatli Ve Tuzlu Tarifler

Tez Pişti Tarifi


Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Tatli Ve Tuzlu Tarifler - kategorisi altındaki Tez Pişti Tarifi isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme Stil
Alt 01.01.2013   #1
BuZ KeSMiŞ YüReGiM
YuReK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 44
Arkadaşlar: 3
Konular:
Mesajlar: 4.909
Rép Puanı: 20010
Rép Grafiği: YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute
Standart Tez Pişti Tarifi

Tez Pişti Tarifi


Click the image to open in full size.

Tez Pişti Tarifi
Malzemeleri: • 1 litre süt (ayrıca yarım bardak süt; nişastayı ezmek için)
• 1 su bardağı şeker
• 3 çorba kaşığı pirinç unu
• 2 adet yumurta akı
• Yarım paket vanilya
• 2 çorba kaşığı pudra şekeri
Yapılışı: Bir tencere de süt ile toz şeker beraberce kaynatılır. Daha sonra başka bir yerde Pirinç unu ve yardım bardak sütle karıştırılarak nişasta eritilir. Daha sonra bu şekerli sütümüze katılır. Bir iki taşım kaynatılır ve içerisine vanilya katılır. Sonra ise muhallebinin yarısı 6 – 7 kaseye dökülür. Muhallebinin diğer yarısı ise üstü kapalı bir şekilde hafif ateşte bekletilir.
2adet yumurta akı kar haline getirilir. ( çırparak ) ocaktaki sıcak muhallebi ve yumurta akları ile karıştırılır. Kaselerin üzerine ilave edilir. Biraz soğuması beklenir ve daha sonra pudra şekeri dökülür. Bir tepsi içerisine biraz su dökülür ve kaseler dizilir. Fırının sıcaklığı sadece üstü açılır. Altı kapatılır. Üstten sıcaklık veren fırın ile üzeri pembeleşinceye kadar kızartılır. Üzerine süs amaçlı mevsim meyveleri koyularak servis yapılır.






Click the image to open in full size.
YuReK isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Piliç Dolma Tarifi YuReK Dolmalar 0 01.01.2013 17:46
Havuçlu Pilav Tarifi YuReK Pilavlar - Makarnalar 0 01.01.2013 17:39
Tavuklu Pilav Tarifi YuReK Pilavlar - Makarnalar 0 01.01.2013 17:37
Elma Reçeli Tarifi YuReK Tursular - Receller 0 01.01.2013 17:29
Lor Tatlısı Tarifi YuReK Tatli Ve Tuzlu Tarifler 0 01.01.2013 17:18


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Site Optimizasyon : By eFe
Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları