Geri git   Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz > Serbest Kürsü > Yemek Tarifleri > Tatli Ve Tuzlu Tarifler

Uludağ Tatlısı tarifi


Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Tatli Ve Tuzlu Tarifler - kategorisi altındaki Uludağ Tatlısı tarifi isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme Stil
Alt 20.03.2013   #1
Derdin Ne ise Davan O'Dur
eFe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 3
Arkadaşlar: 0
Konular:
Mesajlar: 3.906
Rép Puanı: 2147483647
Rép Grafiği: eFe has a reputation beyond repute eFe has a reputation beyond repute eFe has a reputation beyond repute eFe has a reputation beyond repute eFe has a reputation beyond repute eFe has a reputation beyond repute eFe has a reputation beyond repute eFe has a reputation beyond repute eFe has a reputation beyond repute eFe has a reputation beyond repute eFe has a reputation beyond repute
Standart Uludağ Tatlısı tarifi

Uludağ Tatlısı

Malzemeler:
1 kg. kestane
750 gr. tozşeker
8 adet yumurta
50 gr. Antep fıstığı
50 gr. meyve şekerlemesi
2 çorba kaşığı un
1 paket vanilya

Yapılışı:
1- Kestaneyi yıkayıp, dış kabuklarını soyunuz.
2- Kabukları soyulan kestaneyi bol suyla ateşe koyunuz.
3- İç kabukları soyulmaya başlayınca ateşten alınız.
4- İç kabuklarını da soyup tekrar üzerini örtecek kadar suyla ateşe koyunuz.
5- 1 fincan suyu kalınca kestaneler de yumuşayınca 500 gr. şekeri üzerine dökünüz.
6- Şekerle beraber suyunu çekinceye kadar kaynatınız.
7- Suyunu çekince alıp, vanilya koyup, soğutunuz.
8- 3 yumurta, 3 çorba kaşığı şeker, 3 çorba kaşığı undan yuvarlak kalıba dökülecek bir kek hazırlayınız.
9- Kek hazırlanınca yuvarlak bir servis tabağına koyunuz.
10- Kekin üzerine kestaneleri seyrek telli elek veya kalburdan geçirerek pandispanyanın üzerine dağ şekli veriniz.
11- 250 gr.şeker ve 5 yumurta akından krem şanti taklidi hazırlayınız.
12- Krem şanti taklidini torbaya koyup, kestanelerin üzerini tamamen kremle kapatınız.
13- Krem donunca üzerini fıstık, meyve şekerlemesi ile zevkinize göre süsleyiniz.





Click the image to open in full size.
eFe isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Tag Ekle
uludağ tatlısı tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sütlü İncir Tatlısı Tarifi eFe Tatli Ve Tuzlu Tarifler 2 28.02.2013 20:34
Etimek Tatlısı Tarifi eFe Tatli Ve Tuzlu Tarifler 0 28.02.2013 18:10
Revani Tatlısı Tarifi eSiLa Tatli Ve Tuzlu Tarifler 0 06.01.2013 23:18
Haşhaşlı Revani Tatlısı Tarifi eSiLa Tatli Ve Tuzlu Tarifler 0 06.01.2013 23:15
Lor Tatlısı Tarifi YuReK Tatli Ve Tuzlu Tarifler 0 01.01.2013 17:18


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Site Optimizasyon : By eFe
Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları