Geri git   Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz > Serbest Kürsü > Yemek Tarifleri > Tursular - Receller

Çağla Turşusu Tarifi


Dini Forum Sitemizin tüm İslami Bilgiler özelliklerinden faydalanabilirsiniz sitesindeki Tursular - Receller - kategorisi altındaki Çağla Turşusu Tarifi isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme Stil
Alt 01.01.2013   #1
BuZ KeSMiŞ YüReGiM
YuReK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Nov 2012
Üye Numarası: 44
Arkadaşlar: 3
Konular:
Mesajlar: 4.908
Rép Puanı: 20010
Rép Grafiği: YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute YuReK has a reputation beyond repute
Standart Çağla Turşusu Tarifi

Çağla Turşusu Tarifi

Click the image to open in full size.


Çağla Turşusu Tarifi
Malzemeleri:
Yarım kilo çağla
1 çorba kaşığı turşuluk tuz
1 çay kaşığı normal tuz
5 su bardağı su
2 su bardağı üzüm sirkesi
2 yemek kaşığı zeytinyağı (kavanozun ağzının genişliğine
göre)
Yapılışı:
Kaynayan suya 1 çay kaşığı tuz ekleyin ve iyice yıkadığınız çağlaları bunun içine katıp iki taşım kaynattıktan sonra süzüp iyice soğumaya bırakın.
Soğuyan çağlaları sıkışık bir şekilde kavanozunuza doldurun.
Sirke, 5 bardak su ve turşuluk tuzu iyice karıştırın. Tuz bütünüyle eriyince bu karışımı kavanoza dökün. Kavanozun ağzı bir parmak kadar boş kalsın. Son olarak zeytinyağını da ekleyip kavanozun kapağını sıkı bir şekilde kapatıp ters çevirin.Turşunuzu 40 gün süreyle serin bir yerde bekletin.
Not: Turşuyu kurmadan önce çağlaları kavanoza koyup ölçün, eğer çok boşluk kalıyorsa biraz daha çağla eklemeniz gerekiyor demektir. Temiz içme suyunu tercih edin. Kavanozu açtıktan sonra serin bir yerde saklayın.
Çağla, bildiğimiz bademin yaş halidir. Bir nevi olmamış halidir. Fakat çok lezzetli yiyebilen bir yemiştir.





Click the image to open in full size.
YuReK isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Oklava Baklavası tarifi SıLa Tatli Ve Tuzlu Tarifler 7 12.03.2013 14:25
Humus Tarifi Nohut Unundan SimaL Salatalar 0 29.12.2012 21:14
Patlıcan Musakka Tarifi YuReK Et - Sebze Yemekleri 0 23.12.2012 17:09
Haroşa Yaka Yelek Tarifi SıLa eL iSi DanteL Örgü 2 10.12.2012 14:03
Kek Tarifleri - Sodalı Kek Tarifi Ve Yapılışı SıLa Kek Ve Pastalar 0 06.12.2012 10:27


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Site Optimizasyon : By eFe
Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları